PRODAJE SE UKLETA KUĆA GROFA DRAKULE, NEKI MISLE DA NJEGOV DUH JOŠ LUTA HODNICIMA

Najpoznatiji grof Dracula na filmu sigurno je holivudska zvijezda 1930-ih, Bela Lugosi. Glumac je osim Dracule utjelovio neke od najstrašnijih likova, doduše karakterističnih za doba u kojem su nastajali. Bili su to vampiri, čudovišta i općenito zlikovci.

Bela je živio u prekrasnoj kući sagrađenoj u tudurovskom stilu, tik ispod poznatog znaka Hollywood. Ta je kuća ponovno na prodaju, a bivši ukućani tvrde kako u kući i dalje živi Belin duh, piše portal 100 posto.

Bela Lugosi u kući je živio sa svojom četvrtom suprugom i dva velika psa, od 1934. do 1937. godine.

Danas je kuća kombinacija tudorovske arhitekture i modernih interijera, a svaki novi vlasnik kuću prilagodi svom ukusu. Iako je sagrađena još 1932. godine, do sad je prošla brojne renovacije. Trosoban dom upotpunjen je s dvije kupaonice, velikim dnevnim boravkom, zasebnom blagavaonicom i knjižnicom, ali i saunom, vanjskim tušem od kamena, teretanom i vinskim podrumom.

U legendarnoj kući živjela je i glumica Kathy Bates, poznata po svojoj jednako zastrašujućoj ulozi u seriji Američka horor priča.

Vjerojatno potaknuta brojnim glasinama i Lugosijevom aurom, kuću je 1980-ih posjetila vidovnjakinja Sylvia Browne, koja je tvrdila kako je u jednoj od spavaćih soba vidjela duh glumca u drvenom lijesu, zamotanom u poznati Draculin plašt. Tvrdi da joj je rekao: “Nisam te pozvao u kuću!”.

Glumac je umro davne 1956. godine, no njegova ga filmska ostvarenja itekako “održavaju na životu”.