Probudićete se zdravi: AKO STAVITE POD JEZIK OVA 2 SASTOJKA BOLJE SPAVATE, A PRITISAK KAO KOD BEBE

Radi se o mješavini dva sastojka koja se prije spavanja stavljaju pod jezik. Imaju toliko djelotvorno djejstvo, da ćete se probuditi preporođeni

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše tjelesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, na primjer do poremećaja spavanja.

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost. Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Pomiješajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako veče prije spavanje stavite malo pod jezik.