PROBAJTE POHOVANE BANANE NA BOSANSKI NAČIN IZ KUHINJE MANEKENA ALDINA POLJIĆA

Aldin Polić top model pripremio neobičnu poslasticu za sve one koje vole neobične stvari …
Aldin Poljić je uspješan student na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, profesionalni je fotomodel model i maneken. Ljeto je njegovo godišnje doba. Voli sunce, plažu i lijepe djevojke. Veliki je ljubitelj crne kafe koju najčešće ispija uz listanje jutarnje štampe. Za čitaoce Aurine kuhinje pripremio je sočni recept ,,pohovane banane ” na bosanski način.

 

 

.

Neobična poslastica za one koji vole neobične stvari. Sastojci: 4 banane 1 jaje 1 kašika ulja malo šećera 0,5 dl kisele vode 0,5 dl mlijeka 3 kašike brašna malo cimeta ulje za prženje banana. Priprema: Umutiti jaje sa malo šećera, pa dodati: ulje, brašno, vodu, mlijeko i cimet. Masa treba da bude glatka i malo gušća od mase za palačinke, kako bi se lijepo uhvatila za banane. Banane se oljušte i isijeku na pola po dužini i to malo ukoso. U dubljem tiganju zagrijati ulje, banane umočiti u masu za pohovanje, zatim ispržiti u ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Servirati po dvije polovine na tanjir, preliti ih toplom čokoladom, ukrasiti kuglama šlaga, sladoleda, voćem i čokoladnim mrvicama. Možete jednu bananu ukrasiti čokoladom, a drugu preliti medom i orasima, pa dodati sladoled, šlag i voće.

Komentari

komentara