Prizovite pozitivnu životnu energiju u vašu spavaću sobu

Drevna kineska vještina uređenja prostora, feng shui, je izrazito popularna u svijetu. Naime, pomoću nje se “obezbjeđuje” protok pozitivne životne energije kroz prostor (chi). Dakle, da ne dužimo, idemo da vidimo šta treba da uradite pa da i kroz vašu spavaću sobu protiče ova energija koja će vam pomoći da imate pozitivan životni stav te da lakše i bolje spavate.

Nemojte držati više od dvije knjige u spavaćoj sobi – one su prestimulativne.
Pokušajte da izbjegavate yang boje, kao što su crvena i zlatna, u spavaćoj sobi. One stimulišu energiju što dovodi do lošeg sna.
Uklonite, što je više moguće, elektronskih uređaja iz sobe (TV, računar, DVD plejer), jer oni emituju elektromagnetnu energiju koja je štetna za zdravlje i odmor.
Izbjegavajte spavanje u sobi koja se nalazi u blizini ili iznad garaže, jer ona kanališe štetne gasove koji narušavaju zdravlje.

Održavajte sobu urednom i ne nagomilavajte namještaj, da bi životna energija, chi, mogla nesmetano teći po njoj.
Izbjegavajte postavlajnje ukrasa sa vodom (male fontane ili akvarijumi) u spavaćoj sobi, jer se po feng shui vještini smatra da donose nesreću i gubitak bogatstva i blagostanja.
Krevet nemojte stavljati do zida koji dijeli spavaću sobu i kupatilo.
Birajte jednobojne komade posteljine. Ako posteljina ima šare, izbjegavajte geometrijske, ugaone uzorke koji podstiču negativnu energiju i ometaju vaš odmor.