PRIVUCITE SREĆU FENG SHUI UKRASIMA

Kako bi se porodični dom ispunio pozitivnom energijom, nije vam potrebna nikakva grandiozna redekoracija. Dovoljno je da ukrasite interijer sa nekoliko feng shui dekorativnih detalja koji privlače sreću.

Pomoću feng shui principa, možete na jednostavan način preurediti svoj interijer tako da postane magnetno polje za privlačenje sreće. Pritom, nije važno jeste li dekorirali vaš prostor u modernom ili tradicionalnom stilu, jer se feng shui filozofija može primijeni u svakom interijeru.

U narednom tekstu saznat ćete na koji način ukrasni detalji koji simboliziraju sreću mogu pozitivno utjecati na kućnu energiju. Ipak imajte u vidu da je svaki dom priča za sebe, što znači kako će na nekim mjestima promjene u energiji postati očigledne istog trenutka kada unesete potrebne izmjene, dok će na drugim biti potrebno malo vremena da se sretni asesoari aktiviraju i počnu privlačiti pozitivne vibracije.
Ofarbajte ulazna vrata u sretnu boju

Boja je važan element u feng shui filozofiji i zbog toga joj treba posvetiti naročitu pažnju. Nijansa farbe kojom treba dekorirati vrata ovisi prije svega od strane svijeta ka kojoj su vrata okrenuta. Crna ili plava boja koriste se za ulaz okrenut prema sjeveru, dok su crvena i narančasta vrata pozicionirana prema jugu. Ka istoku se okreću smeđe ili zelene nijanse , dok su za vrata usmjerena ka zapadu sretne boje siva i bijela.

Donesite svježe cvijeće

Osim što unosi dašak prirode u interijer i stvara opuštenu atmosferu, svježe procvjetalo cvijeće privlači i sreću. Tek ubrano cvijeće možete postaviti na centralni stol u prostoriji ili pored prozorskog simsa. Ipak, vodite računa da stabljike nemaju trnje, jer ono blokira prirodan tok energije.

Pravilno rasporedite namještaj

Prema principima feng shuija, namještaj u prostoriji treba se organizirati cirkularno, jer se na taj način osigurava neprekidan tok dobre energije. Što se tiče rasporeda spavaće sobe, za privlačenje sreće najbitnije je da se krevet strateški postavi dijagonalno od vrata.

Iskoristite bambus kao dekorativni detalj

U feng shuiju, bambus se smatra jednom od najsretnijih amajlija. Ova biljka se izdvaja po tome što se za njen uzgoj ne koristi zemlja, već voda. Bambus je višestruko korisna biljka, jer osim sreće privlači i mir. Pored toga, bambus poboljšava raspoloženje i povećava produktivnost.

Raščistite nered kod ulaznih vrata

Jedno od najjednostavniih feng shui pravila za privlačenje sreće koje možete istog trenutka primijeniti jeste ukloniti sve nepotrebne stvari iz prostorije kod ulaznih vrata. Čišćenje nereda ne zahtjeva krupne izmjene, kupovinu novih asesoara ili potpuno renoviranje prostorije. Kako biste osjetili promjenu u energiji, dovoljno je na primjer pospremiti razbacane stvari sa poda. Podrazumijeva se da jednom organiziran ulazni prostor treba redovno održavati u urednom stanju.

Postavite sliku sa koi ribama

Dom u kojem se nalazi jezero sa koi ribama, u feng shuiju se smatra za mjesto koje simbolizira bogatstvo, zdrave međuljudske odnose i dobru sreću. Ukoliko nemate uslova za držanje živih koi riba, dobru sreću ćete privući i pomoću slike na kojoj su prikazane ove životinje. Umjesto koi ribe, možete postaviti i neku drugu vrstu, jer prema feng shui filozofiji ribe generalno privlače sreću, novac i dobar brak.