Pritisnite ovu tačku na stomaku i brzo ćete se riješiti zatvora

Akupresura je davna kineska metoda liječenja raznih tegoba pritiskom na određene dijelove tijela. Pa tako imaju rješenje i za zatvor, lošu probavu i osjetljiva crijeva.

 

Akupresura je davna kineska metoda liječenja raznih tegoba pritiskom na određene dijelove tijela. Pa tako imaju rješenje i za zatvor, lošu probavu i osjetljiva crijeva. U tom slučaju treba pritisnuti određenu točku na trbuhu koja se nalazi dva prsta ispod pupka. To se izvodi kada je želudac prazan.  Pritisnite tu tačku i držite 30 sekundi, napravite kratku pauzu pa ponovite. Pritisak neka u početku bude nježan pa postepeno intenzivniji.

U isto vrijeme dišite normalno i neka vam oči budu zatvorene – usmjerite misli na točku koju masirate. Postupak možete ponoviti dva do tri puta na dan, a svaki put neka ne traje duže od dvije minute. Ova metoda pomaže i kod nesanice, kroničnog umora, inkontinencije, menstrualnih grčeva, neplodnosti i impotencije. Inače, želite li da vam probava dobro radi, pijte dosta vode i jedite hranu bogatu vlaknima.

(24sata.hr)