Prirodnim tretmanima protiv alergije: Kopriva i eterična ulja pomažu i kod najtežih slučajeva

Jedna od kraljica bilja, kopriva, s pravom se svrstava među najznačajnije svjetske biljke.

Sezonske alergije četo su prava muka mnogim ljudima diljem svijeta. Broj ljudi zahvaćenih alergijama nažalost stalno raste. Prirodni tretmani kojima možete doskočiti alergijama pomažu i kod najtežih alergija, a nemaju nuspojava.

Kopriva

Jedna od kraljica bilja, kopriva, s pravom se svrstava među najznačajnije svjetske biljke. U provedenom istraživanju čak je 58 % ispitanika potvrdilo je učinkovitost koprive. Ispitanici su rekli i da je 300 miligrama liofilizirane koprive djelovalo jednako ili bolje od lijekova protiv alergija. Čaj od koprive možete piti po šalicu dvaput dnevno, najbolje prije sezone alergija. S druge strane, tinktura se može uzimati tokom cijele sezone alergija, dvije kapi triput na dan.

Eterična ulja

Jedan od najboljih načina za borbu s alergijama je inhaliranje eteričnih ulja, kupke i masaža aromaterapijskim mješavinama. Najbolje djeluju sljedeća eterična ulja:

– lavanda

– metvica (otvara sinuse i smanjuje glavobolje)

– čempres (suzbija kašalj i olakšava tegobe s disanjem)

– eukaliptus (smanjuje začepljenja)

– đumbir

Jednu kap eteričnoga ulja kapnite u posudu vruće vode te se inhalirajte desetak minuta. Terapiju možete ponoviti nekoliko puta dnevno. Nećete pogriješiti ni pomiješate li nekoliko eteričnih ulja.

Probiotici

Kvalitetan probiotik pomaže u uspostavi normalne crijevne flore te se tako tijelo štiti od tegoba i bolesti. Dugotrajno uzimanje kvalitetnih probiotika preporuča se uz izbjegavanje alergena iz hrane. Jedan od alergena je primjerice gluten.

(dnevno.hr)