Prirodni skalpel za ciste na jajniku je BIOENERGIJA!

Interesuje me postoji li lijek iz oblasti alternativne medicine za cistu na jajniku promjera 5 cm i miom na maternici? Unaprijed hvala. Hana M. (39), Fojnica.

Hajrija Kahvedžić Bibka, bioenergičarka iz Kaknja, kaže da bioenergija uspješno liječi sva ženska oboljenja pa tako uključujući i ciste i miome. Savjetuje našoj čitateljki podvrgavanje tretmanima bioenergije.

  • U svom dvadesetogodišnjem iskustvu bavljenja bioenergijom, imala sam dosta ženskih pacijenata sa sličnim i istovjetnim problemima. Bioenergija je svakoj od njih pomogla. U zavisnosti od jačine organizma pacijenta, potrebno je nekih pet do deset tretmana bioenergijom, koja topi ciste i eliminiše miome. Postoji ta sakralna čakra koja je povezana sa spolnim organima, a ona se najbolje “pročišćava” bioenergijom. Tel. 061/ 952-223.

Fatima Gerzić, vlasnica biljne apoteke “Tim-med” iz Bosanske Krupe za probleme sa cistama i miomima nudi trojnu terapiju koja se sastoji od: likera od aloe vere, takozvanog urološkog meda i čaja za policistične jajnike.

  • Od ove terapije, vjerujem da nema efektnijeg lijeka za probleme sa cistama i miomima. Terapija otprilike traje mjesec dana.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Dr. Šuhreta Seka Trobradović:

– Ako pacijent ne želi lijek potražiti u oficijelnoj medicini, alternativna medicina nudi širok spektar vrsta pomoći, za skoro sva oboljenja. Iz ranije prakse i iskustva, tvrdim da je bioenergija prirodni skalpel koja je u stanju eliminisati svako štetno tkivo iz ljudskog tijela, uključujući i ciste i miome, kao i probleme sa krajnicima. 061 320-726

Mirsad Krnjić, narodni travar

Mirsad Krnjić, najpoznatiji bh. specijalista za šećernu bolest

– Za krajnike i limfne žlijezde nemam lijek, ali za sve ženske probleme nudim terapiju u vidu čaja. Čaj se sprema od mješavine trava, a recept je star i dobro čuvan. Pored čaja, pacijent za vrijeme trajanja terapije, pred odlazak na spavanje u rodnicu ubacuje tampon natopljen kantarionovim uljem. Kontakt telefon: 061 383 325.

Adem Ahmičević, kineziterapeut:

Za problem cisti na jajniku našoj čitateljki savjetuje da pije što više čaja od rosomače i čaj protiv tumora koji topi miome i smanjuje ciste. Čaj treba piti dva puta na dan i te terapije se držati sve dok se problem ne umanji ili skroz ne otkloni. Takođe pacijent sa uvećanom cistom i miomima ne bi trebalo da konzumira meso i mesne prerađevine, a kajmak i ostale kalorične mliječne sastojke mora potpuno ukloniti iz prehrane. 035/330-255

Rasim Rođaković, bioenergičar:

Bioenergetski tretmani koje ja radim zaista uveliko pomažu u rješavanju problema sa cistama i miomima. U ovom slučaju, riječ je o tretmanu koji traje 8 – 10 minuta i u kojem se najviše tretira prva čakra, zvana Vatra-Voda. U ovisnosti od reakcija pacijenta tretmani se ponavljaju 6 – 7 puta koliko je potrebno da se ovaj problem otkloni, a pacijenti za vrijeme tretmana osjećaju talasanje, toplinu i blago trnjenje u tom dijelu tijela. Osim ovih normalnih pojava nikakve nuspojave ne postoje. 061 632 504

Sanela Tahirović, fitoterapeut:

  • Za problem cista, mioma kao i svih drugih ženskih oboljenja, godinama već nudim tinkturu, koja se sastoji od koncentrata kunice, peršunovog lista, valerijane, nevena, zdravca i kantariona. Terapija traje desetak dana, a tinktura se unosi u organizam oralno. Lijek je ujedno i antiseptik, ali i eliminator infekcije, a znamo da je infekcija krivac za nastanak svih ženskih oboljenja. Uz tinkturu se preporučuje i čaj “Mix za ženska oboljenja”, ali i paralelna upotreba “Narodnog mehlema” – koji se koristi tako što se nanosi na uložak. Čaj košta pet, a tinktura sedam maraka.

(Arhiv Aure)