Prirodni recepti za izbacivanje soli iz tijela

Kad odrganizam daje signal zastoja u radu i prestane da izbacuje toksine i naslage, oni počinju da se odlažu u bubrezima, crijevima i jetri, mišićima i zglobovima. U narodu se ta jedinjena zovu “soli”. Uslijed dijagnoza kao što su osteoporoza, giht i artritis uništavanje naslaga soli i njihovo izbacivanje predstavlja jednu od važnijih stavki u opštoj kompleksnoj terapiji

Izmješajte jednake dijelove isitnjene suhe trave lazarkinje, preslice, zlatice, nane , kukuruzne svile i lišća šumskih jagoda. Kašiku mješavine prelijte s pola litra ključale vode. Ušuškajte i ostavite da odstoji sat vremena. Zatim procijedite i četiri puta dnevno pijte po pola čaše, pola sata prije jela, posljednji put pred spavanje. Tokom liječenja povećajte količinu tečnosti do litar i po – dva dnevno. Kura traje mjesec dana.

Ukoliko bolest prate bolovi u zglobovima, odgovaraće vam jednostavna varijanta mješavine: Pomješajte jednake dijelove suhog timijana, petrovca i kukuruzne svile. Pola kašike smjese prelijte s pola litra ključale vode. Ušuškajte i ostavite da odstoji dva sata. Procijedite i pijte po čašu dva puta dnevno. Kura traje tri sedmice, pa se ponavlja poslije sedmodnevne pauze.