Prirodni recept za čišćenje pluća

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša su pluća zagađena toksinima cigareta. Da biste si pomogli u što bržem oporavku, koristit će vam napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri ljekovite biljke: đumbira, luka i kurkume

Đumbir je drevni začin koji od davnina koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi u plućima.

Luk, kao i češnjak, poznat je po učinkovitosti u sprječavanju raznih bolesti respiratornog sistema.

Kurkuma je krcata vitaminima i mineralima, a sadrži i veoma zdrave omega-3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakodnevnu prehranu svakako obogatite tim začinom.

Sastojci:

400 g luka
1 l vode
400 g šećera (može i med ili javorov sirup)
2 kašičice kurkume u prahu
1 korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakuha. Glavice luka narežite na četvrtine te raskomadajte korijen đumbira pa oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu.

Neka se mješavina kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite sve vrijeme.

Uzmite dvije kašičice eliksira ujutro natašte te uvečer dva sata nakon obroka.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.