Prirodni recept: Ulje magnezija uklanja sve bolove za dvije minuta i liječi cijelo tijelo

Jeftin je, lako dostupan, a sve što treba da uradite da biste se riješili bolova jeste da ga pomiješate sa vodom i utrljate na bolno mjesto.

Najčešći problem s početka ljeta jesu bolovi u mišićima i zglobovima, nastali uslijed iznenadne povećane aktivnosti, kao i suha koža, zbog znojenja i uticaja UV zraka.

Mi vam predlažemo da isprobate jedno od najboljih riješenja – domaći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma, koje može da riješi sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim ćelijama u telu, kako bi mogle da funkcionišu, piše HealthyDefiniton. Čak 300 hemijskih procesa u tijelu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u tijelu:

– Popravlja zdravlje kostiju
– Reguliše nivo energije
– Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca
– Ubrzava zacjeljivanje rana
– Ublažava upale
– Stimuliše cirkulaciju
– Snižava rizik od dijabetesa

Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u tijelo, i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo ključala voda i magnezijum hlorid.

Doktor Norman Šeli, američki specijalista za holističku medicinu, sproveo je istraživanje, prilikom kojeg su učesnici svakog dana na kožu nanosili domaći losion od magnezijum hlorida.

Poslije samo četiri sedmice, 75 odsto učesnika imalo je veći nivo magnezijuma u tijelu!

Recept za domaći magnezijumov losion (ulje)

Sastojci: 3 kašike ključale vode, pola šolje magnezijum hlorida

Priprema i primjena: Sve što treba da uradite jeste da pomješate vodu sa ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete da se oslobodite bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mjesto i sačekajte 2-3 minuta. Bićete oduševljeni rezultatom.

(stil.kurir.rs)

 

error: Content is protected !!