Prirodni losion protiv perutanja kože (RECEPT)

Perutanje kože je upalni proces u koži uzrokovan opekotinama, alergijama, dermatitisom ili kozmetičkim preparatima. Koža je naš najveći organ koji se sastoji od tri sloja. Površinski sloj se naziva epiderma i zaslužan je za zaštitu od štetnih tvari i pohranjivanje vode. Upravo kada koža izgubi vlažnost zbog raznih uzroka, mogu se javiti suhoća, crvenilo i perutanje.

Neki od uzroka za perutanje kože jesu: opekotine od sunca, alergijske reakcije, različite vrste dermatitisa, psorijaza, poremećaj imuniteta, neželjena reakcija na šminku i kozmetičke preparate, neželjena reakcija na neke lijekove, prekomjerno znojenje i sl.

Da biste ublažili simptome, napravite si losion za njegu kože od tri prirodna sastojka, kokosova ulja, shea maslaca i kakao praha, koji dubinski hidratiziraju kožu i umiruju iritacije na koži izazvane perutanjem.

Sastojci:

80 g shea maslaca
20 g kokosova ulja
80 g kakao praha

Priprema:

Napunite dublji lonac vodom i zagrijte do ključanja.

Na površinu stavite manju metalnu posudu s kokosovim uljem da se postupno zagrijava, kako bi ulje zadržalo hranljiva svojstva.

Zatim u blenderu umutite kokosovo ulje, shea maslac i kakao prah da dobijete žitku masu koju ćete uliti u teglu i ostaviti otvorenu u hladnjaku preko noći.

Losion će ujutro imati polučvrstu strukturu pa ga prije uporabe kratko protrljajte među dlanovima da bi se lakše razmazao.

Ako pijete lijekove za navedene bolesti, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe.