Prirodni antidepresivi: KOJE 3 BILJKE VRAĆAJU VEDRO RASPOLOŽENJE?

Priroda nudi preparate za sve, pa tako i za prve simptome depresije ili za one dane kada nam je teško, kada smo loše raspoloženi ili nam ništa ne ide.

Donosimo vam tri moćne biljke iz prirode koje će učiniti da se dobro osjećamo i da poboljšamo naše raspoloženje.

Ginkgo biloba
Ginkgo biloba utiče vrlo pozitivno na nervni sistem. Osobe koje su imale problem sa protokom krvi u mozgu, nakon redovne upotrebe ove biljke su imale sjajne rezultate.
Ginkgo biloba je najbolja biljka za liječenje depresije koja je nastala uslijed starenja moždanih ćelija. Takođe je mogu koristiti i mlađe osobe, jer pozitivno utiče na nervni sistem i podstiče bolje raspoloženje.

Žuti jasmin
Sam miris jasmina ima vrlo blagotvorno djelovanje na nervni sistem. Pospješuje dobar san i dobro raspoloženje, zatim osjećaj sreće i mira. On je jedan od najjačih prirodnih antidepresiva.
Možete ga koristiti u vidu ulja, ili možete staviti osušenu biljku u sobi i redovno mirisati. Ukoliko imate svježu biljku, to je najbolji način da za kratko vrijeme podignete raspoloženje.

Lavanda
Još jedan prirodni antidepresiv je lavanda, koja djeluje na nervni sistem tako što relaksira, a samim tim se tijelo oslobađa osjećaja tuge i svih stanja depresije. Podstiče normalan san i dobro raspoloženje, a preporučujemo da koristite ulje lavande.
Osim toga, njen miris takođe ima pozitivan učinak, a možete praviti i čaj od sušene lavande.