Prirodna medicina za muške boljke: STEROL ZA HOLESTEROL, ŽENŠEN ZA LIBIDO, SELEN ZA PROSTATU

Od trenutka kada se probudimo i uključimo televizor, otvorimo novine, pojačamo radio.. izloženi smo bombardovanju prečicama do zdravog tijela i dugog života. Postavlja se pitanje – da li slušati sve te neprirodno zategnute i iskvarcovane likove koji se kunu u preparate koje reklamiraju. Mi vam ipak nudimo savjet prirode – vi kako hoćete..

Povišen holesterol

Prirodno rješenje za ovaj problem su biljni steroli. Kao hemijski srodnici statina, svrha ovih supstanci biljnog porijekla je da sprječavaju crevnu apsorpciju holesterola tako da on nikad neće stići do vaših arterija.

Istraživanja su pokazala da se kod ljudi koji uzimaju 2 grama sterola dnevno, u periodu od 6 nedjelja, nivo lošeg holesterola smanjio za 10 odsto.

 Grip

Odličan lijek je ekstrakt ploda crne zohve. Kao jak antioksidans djeluje na povećanje proizvodnje citokina, imunih ćelija koje se bore protiv virusnih uljeza.

Rak debelog crijeva

Vitamin D pomaže pri detoksifikaciji tijela i izbacivanju viška litoholne kiseline, koja u velikim dozama može biti karcinogena. Iako organizam, prilikom izlaganja Suncu i sam proizvodi vitamin D, većini muškaraca je potrebna i dodatna količina. Uzimanje 1. 000 internacionalnih jedinica snižava rizik od oboljenja do 50 odsto.

Impotencija

Vijekovima poznato rješenje koje nam dolazi iz prirode, i to azijske, je crveni ženšen. Ova biljka povećava nivo testosterona i sprječava proizvodnju prolaktina, hormona koji izaziva impotenciju. Dodatno, crveni ženšen utiče na jačanje muškog libida, jer za razliku od drugih vrsta ženšena ima visoku koncentraciju ginsenozida, aktivnih sastojaka ženšena.

Rak prostate

Uzimanje 200 grama selena svakodnevno, smanjuje rizik od raka prostate za 49 odsto. Način njegovog djelovanja je u tome da pronađe i uništi kancerogene elemente u tijelu, prije nego oni stignu do prostate i napadnu je.

Depresija

Dobar prirodni lijek kod ove boljke je riblje ulje. Posao antidepresiva u ribljem ulju vrše Omega-3 masne kiseline. Nijhovi glavni sastojci, eikozapentaenske (EPA) i dokozaheksaenske (DHA) kiseline, pomažu komunikaciju među moždanim ćelijama i povećavaju njihovu osjetljivost na serotonin – hormon sreće. Preporučena doza je 1 gram dnevno u toku 12 nedelja.

(aura.ba)

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!