Priroda krije jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika: ČUDESNI ELIKSIR: STAVITE ČAJNO DRVO NA RANU!

cajno-drvoZimzelena biljka čajno drvo vodi porijeklo iz Australije, gdje su stari Aboridžini uvidjeli njena brojna ljekovita svojstva, pa su je koristili za liječenje opekotina, posjekotina i različitih infekcija. Naučna istraživanja su pokazala da je ulje čajnog drveta pogubno za bakterije širokog spektra, viruse i gljivice, da se supješno bori protiv herpesa, da povećava nivo higijene usne šupljine i brzo „sastavlja“ ćelije kože kod upala

Zavirite u kućnu apoteku i procijenite količinu raznih balzama i sredstava za prvu pomoć kod problema kože, a koje ste skupljali barem godinu dana. Sve zajedno možete da bacite i ostavite samo  jednu manju flašicu ulja čajnog drveta „Camellias sinesis“!
Drevno sredstvo australijskih Aboridžana koje se uvozi na našim prostorima započelo je pravu „farmaceutsku revoluciju“. Čudesni eliksir iz daleke Australije , provjeravan decenijama, dokazao je da je antiseptik koji sa velikim uspjehom zamjenjuje preparate za rane, ekceme i druge probleme sluzokože i epiderma koji sadrže; bakitracin (antibiotik koji blokira sintezu ćelijskih zidova bakterije), hidrokortizon (antialergijsko sredstvo), kalamin (supstanca koja ulazi u sastav sredstava za zamašćivanje kože), tonere za kožu koji regulišu masnoću.

Naučna istraživanja su pokazala da je ulje čajnog drveta pogubno za bakterije širokog spektra, viruse i gljivice. Bori se protiv recidiva herpesa, povećava nivo higijene usne šupljine i odstranjuje različite upale kože. Dodavanje samo 25 ml ovog ulja sredstvu protiv alergije, značajno se umanjuje širenje osipa. Ulje čajnog drveta smatra se univerzalnim sredstvom za njegu kože. Smije se nanositi na posjekotine, rane i akne preventivno kao zaštita od mikroba, a sve zarasta mnogo brže, jer ulje stimuliše obnavljanje ćelija kože.

Pomaže i kod ujeda komaraca, sunčanih opekotina i osipa od znoja.

PRIMJENA
PROBLEMI KOŽE: 15 kapi ulja pomiješajte sa 30g vode, vodite računa o mjerama, jer je dovoljno da koncentracija bude za 0,25 – 0,5% veća, pa može da izazove alergiju.
Nanesite smjesu na upaljeni dio kože, i ponavljajte postupak do izliječenja.
DEZINFEKCIJA USNE ŠUPLJINE: 2-3 kapi ulja sa 30g tople vode, blago promućkajte u ustima (nemojte da grgoljite).
Dovoljno je da ispirate usta svaki drugi dan.

(aura.ba)