Pripremite kožu za vrele ljetne dane

Kako naša koža tokom hladnih zimskih dana zahtjeva bogatu njegu i hidrataciju, podjednako je bitno i da je s početkom prvih sunčanih dana lagano pripremimo za ljeto i pružimo joj adekvatnu njegu, koja će joj dati zdrav, sjajan i njegovan izgled tokom toplih ljetnjih dana.

Detaljna priprema kože za ljeto, podrazumijeva upravo sljedeće korake:

1. Detaljna depilacija

Tokom ljetnjih dana noge i ruke su nam otkrivene, jer nosimo lepršavu i kratku odjeću, pa želimo da nam koža nude glatka i bez i jedne dlačice. Zato je sada pravo vrijeme da posvetite jedan dan detaljnoj depilaciji svih problematičnih regija, kada su dlake u pitanju. Uz to, kada je koža glatka i bez dlačica, proizvodi za njegu se mnogo bolje upijaju.

2. Detaljan piling tijela

Tokom toplih dana i pretjeranoj izloženosti suncu, koža se isušuje i dodatno peruta, zbog čega je veoma važno da s vremena na vrijeme uradite detaljan piling kože lica i tijela, kako biste sa površine kože otklonili sve mrtve ćelije. Redovan piling ubrzaće regeneraciju kože, ali imajte na umu da ne smete pretjerati jer učestalim pilingom možete oštetiti svoju kožu. Trudite se da jednom nedjeljno priuštite detaljan piling svom tijelu, kako biste kožu očistili od mrtvih ćelija, učinili je glatkom, i nahranjenom.

3. Ne zaboravite na SPF

Tokom ljetnjih, sunčanih dana, zaista je važno da svakodnevno štitite kožu od štetnog zračenja, tako što ćete prije izlaska iz kuće obavezno namazati lice i telo kremom koja u sebi sadrži zaštitni faktor. Opekotine od Sunca nisu ni malo prijatne i mogu biti veoma bolne, a nakon njih će se koža perutati i biće joj potrebna dodatna njega, zato se svakoga dana namažite preventivno kremom sa SPF-om kako biste obezbijedili zdrav izgled vašoj koži, tokom cijelog leta.

4. Hidratacija je veoma važna

Tokom ljeta, našem organizmu je potrebna dodatna hidratacija i spola i iznutra, pa je važno da kožu redovno njegujete i mažete hidratantnom kremom i mlijekom za tijelo, ali je podjednako važno i da pijete potrebnu količinu vode, kako bi cijeli organizam bio hidriran i jednostavnije se izborio sa visokim temperaturama.

5. Neka osnovne namirnice na vašem meniju budu voće i povrće

Unos namirnica bogatih vitaminima i mineralima preduslov su za zdravu kožu. Jedite što više voća i povrća, kako biste koži obezbjedili neophodne vitamine kao što su A i C, a posebno E i D vitamini.

6. Priuštite sebi hladan tuš

Topla voda dodatno isušuje kožu, dok hladan tuš podstiče cirkulaciju i sprječava začepljenje pora. Ako vam je teško i da pomislite da se tuširate hladnom vodom, onda odaberite mlaku, a sama završnica neka bude mlaz hladne vode, kako bi krv prostrujala, koža dobila dodatni kiseonik, a pore se otvorile.

Adekvatna priprema i njega kože veoma je važna tokom leta, zato ispratite ovih 6 koraka i uživajte u mekoj, zdravoj i sjajnoj koži tokom cijelog leta.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!