Princeza Kate je kao mala učila arapski jezik, slavila Bajram i čitala Kur'an

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea i supruga princa Williama, dio djetinjstva provela je u Jordanu gdje je zajedno sa ostalom djecom učila arapski jezik i čitala Kur'an

Princ William ove sedmice je posjetio glavni grad Jordana, Amman, što je bio povod medijima da se prisjete intervjua koji je prije nekoliko godina dao direktor obrazovne ustanove koju je Kate pohađala.

Porodica vojvotkinje od Cambridgea preselila je u Jordan u maju 1984. godine kad je Kate imala samo dvije godine, jer je njen otac, uposlenik aviokompanije British Airways, premješten u glavni grad ove države na Bliskom istoku.

Saher al Nabulsi otkrio je mnogo o Kateinom djetinjstvu.

“Jutarnja rutina za svu djecu uključivala je pjevanje pjesmica na arapskom i engleskom jeziku. Zatim bi pročitali po jedan pasus iz Kur'ana kako bi unaprijedili znanje arapskog jezika. Učili su i čitali poučne priče iz života poslanika Muhammeda a.s. što ih je podučavalo o ljubavi i poštovanju”, kazao je al Nabulsi za The National.

Kate je bila u razredu sa još 11 dječaka i djevojčica, od tri do pet godina, iz svih krajeva svijeta.


Sa ostalom djecom slavila je Božić, ali i Bajram.

Posjećivali su i lokacije kulturne baštine poput kulturnog centra Haya.

Al Nabulsi prisjeća se kako je Kate najčešće iz škole preuzimala majka Carole, ali da je po nju dolazio i otac Michael, koji bi došao u uniformi na oduševljenje sve djece.

Nakon tri godine, Kate se s porodicom vratila u engleski Berkshire.

Princ William posjetio je arheološko nalazište Jerash, na kojem se svojevremeno u djetinjstvu slikala njegova supruga Kate.

Nakon što se fotografisao na istoj lokaciji, poručio je kako će slijedeći put doći sa djecom i suprugom.