Princeza Diana i princ Charles: NAJPOZNATIJI BRAČNI PAR SVIH VREMENA ŽIVIO JE U BRAKU BEZ LJUBAVI

Princeza Diana i engleski  prijestolonasljednik princ Charles su tipični primjer dvoje ljudi koji nisu za zajednicu bilo kakve vrste. Potpuno različitog karaktera, temperamenta i interesovanja. Uporedna natalna karta obiluje negativnim i ograničavajućim aspektima. Njihove negativne osobine, reakcije i osjećaji su se razvijali kada bi bili zajedno.

Loša bračna, prijateljska ili poslovna veza u svakom slučaju. Oni su bili pojedinci koji su iritirali jedno drugo, imali različita očekivanja od partnera i pojmovanje bračnog života.

Upravo zbog negativizma koji je vladao u braku i bio vidljiv iza zidina Buckingamske palače, postali su jedan od najpoznatijih bračnih parova i vječita meta tabloidne štampe.

Njen Mjesec je u kvadratu s njegovim Suncem, to je jedan od osnovnih primjera loše kompaktibilnosti i nemoguće uspostave bračne harmonije. Ona (Mjesec) teško je prilagođavala svoju ulogu žene i majke njegovim principima, koji nikako nisu bili prezahtjevni ili neprihvatljivi. Njena ranjivost i pretjerana osjećajnost iritirala je njegovo Sunce, javnu ulogu i muški princip.

Sunce u natalnoj karti princa Charlesa je u opoziciji s njenom Venerom, planetom ljubavi. Jedno drugo su frustrirali, bili neujednačeni u osjećajnim očekivanjima i akcijama. Ljubav koja nije bila moguća, nikada nije mogla zaživjeti i postojati.
Njen Mjesec iz impulsivnog Vodenjaka je u negativnom aspektu s njegovim Plutonom i Marsom.

Ona zbog muhavosti i utjecaja Mjeseca iz ekscentričnog i nervoznog znaka, je nepredvidljivim postupcima izazivala bijes, prezir, konflikte pa i destrukciju njegovih planeta iz opozicionog aspekta.

Bili su nezdružljivi, nepomirljivi, neumoljivi te jedno za drugo bezosjećajni i kruti.

Njen Merkur u konjunkciji s njegovim Uranom je donosio nepredvidljive prepire, opaske pa i uvrede. Isti planet (Merkur) je stvarao opoziciju s njegovim Jupiterom, te blokirao njegov intelektualni razvoj, štetio javnom ugledu i optimizmu budućeg kralja.
Loše su utjecali jedno na drugo priređujući cijeli niz neprijatnosti, frustracija i lošeg raspoloženja. Tome je zaslužan njen Mars iz sitničave i čangrizave Djevice, koji je u kvadratu s njegovim Suncem. Upravo ona je svojom agresijom tlačila njegov ego, umanjivala njegov značaj, očevsku ulogu i autoritet.

Zanimljivo je da se ranije nisu odlučili za razvod, budući da je princeza Diana bila sklona konsultiranju astrologa i vidovnjaka. Autorizirana biografija koju je napisao Andrew Northon obiluje informacijama o cijeloj sviti astrologa i vidovnjaka koji su bili dio tima nesuđene britanske kraljice.

/svadbeivjencanja.ba/