Prijedlog za ručak: janjeća rebra marinirana u medu i začinima

Janjeća rebra spremljena na ovaj način, gotovo, se tope u ustima. Birajte rebra koja su prošarana, masnoća će ovom jelu dati potreban šmek.

Sastojci:

1,5 kg janjećih rebara
2 luka
2 kašičice mljevenog bijelog luka
3 kašičice meda
3 kašičice maslinovog ulja
1/4 šoljica sojinog umaka
šoljica vina
biber
so
1/4 šoljice limunovog soka
kašičica cimeta

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte narezani luk, bijeli luk, ulje, med, sojin umak, vino, biber, so, limunov sok i cimet, prenosi Avaz.

Janjetinu stavite u vatrostalnu posudu pa je prelijte tom mješavinom.
Ostavite u frižideru oko jedan sat pa prebacite u pećnicu. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Poslužite s povrćem.

Komentari

komentara