Prije bi izabrali smrt: 75% liječnika u svijetu odbija hemoterapiju za sebe

Ankete su proveli naučnici na McGill Centru za rak ispitujući 118 liječnika, stručnjaka za rak. Oni su zamolili liječnike da zamisle da imaju rak i da biraju između šest različitih “eksperimentalnih” terapija. Ti liječnici ne samo da su negirali hemoterapiju kao izbor, nego su izjavili da ne bi dopustili ni da njihovi članovi porodice prolaze kroz to!

Liječnici su nekada mislili da ako bolesnim osobama ispuste krv da će time očistiti “zle” infekcije ili bolesti vani iz tijela, ali sav učinak toga bio je da je bolesna osoba postajala još slabija, nije se mogla boriti protiv toga što joj je napalo tijelo te je bilo izglednije da će pacijent izgubiti bitku za život, za kratko vrijeme.

Istraživanje pomoću anketa i upitnika nastavlja pokazivati da će 3 od svakih 4 liječnika i naučnika odbiti hemoterapiju za sebe zbog razornih učinaka na cijelo tijelo i imunološki sistem, te zbog izuzetno niske stope uspješnosti. Povrh svega, samo 2 do 4% svih oblika raka i reaguje na hemoterapiju ili dokazuje “produžetak života”, no ipak se naširoko prepisuje za bilo koju vrstu raka.

Ankete su proveli naučnici na McGill Centru za rak ispitujući 118 liječnika, stručnjaka za rak. Oni su zamolili liječnike da zamisle da imaju rak i da biraju između šest različitih “eksperimentalnih” terapija. Ti liječnici ne samo da su negirali hemoterapiju kao izbor,  nego su izjavili da ne bi dopustili ni da njihovi članovi porodice prolaze kroz to! Šta to govori o njihovom pravom mišljenju o ovoj arhaičnoj metodi?

Prirodni lijekovi

Ove ankete imaju dubok utjecaj na opće javno mišljenje o hemoterapiji u većini zapadnog društva, posebno u Americi, gdje se koristi više nego bili gdje drugdje u svijetu. Raste nedostatak povjerenja od strane pacijenata prema lječnicima, a raste pomak prema prirodnim lijekovima, nalik onakvom lječenju s početka 20-tog stoljeća, prije svanuća  korumpirane medicine, lijekova i zračenja.

Povišen nivo toksičnosti je zapravo posljednja stvar koju bilo koje ljudsko biće treba u borbi protiv infekcije, bolesti ili upale pluća.

Auto-imunološki poremećaji uglavnom nastaju kad ljudi konzumiraju hemikalije iz hrane, vode za piće, cjepiva, umjetnih sladila i iz zagađenog okoliša. Hemoterapija, puni tijelo sa strašnim otrovima, liječnici i naučnici to znaju, ali zato što FDA zabranjuje lječnicima sugeriranje ili propisivanje vitamina, dodataka ishrani, bilja i super-hrane, hemijska terapija je još uvijek  ”preporučena.“

Detoksikacija

Način da se pobijedi rak je da se detoksificira tijelo i izgradi vlastiti imunološki sistem, a ne da se još više oslabljuje tretirajući jedan tumor ili jedan organ sa hemikalijama koje zagađuju cijeli sistem. Pogledajmo to ovako, ako je starija osoba imala ozlijeđen nožni prst i za to trebala hladne obloge kako bi se izliječila, da li bi ga uronili u bazen ledene vode više puta u više dana, a zatim čekali da se prst izliječi?

Liječnici znaju kako je stvarno apsurdna ideologija hemoterapije, ali kada se društvo zasniva na temeljima farmakologije, liječnici su prisiljeni na upućivanje na hemoterapiju ili na pronalaženje druge profesije.

Kriva percepcija

Hemoterapija pokazuje vrlo malo uspjeha kod uobičajnih tumora koji se javljaju u debelom crijevu, plućima i dojkama, kao što je dokumentirano u proteklom deceniji, ali liječnici još uvijek nekako guraju hemoterapiju za lječenje tumora i malignih izraslina u tim dijelovima tijela.

Može li biti slučajnost da 75% liječnika koji odbijaju hemoterapiju za sebe i članove svojih porodica, još uvijek propisuje hemoterapiju za 75% svojih pacijenata? Skupa cijena hemoterapije je vrišteći odgovor “ne”.

U najboljem slučaju, hemoterapija treba uzeti u obzir alternativna liječenja, ali za više od 70 godina alopatska medicina iskrivljava javnu percepciju prave medicine, pa ako vam se dogodi da dobijete rak i vaš liječnik vam kaže što da činite, možete vi njih pitati bi li napraviti istu stvar za sebe i članove svojih porodica.

(aura.ba)