Priče o dvije uklete lutke, ništa manje strašne i opasne od zloglasne Anabelle: Jedna izaziva saobraćajne nesreće, a druga vam želi zapaliti oči!

  S obzirom da se širom svijeta nalaze uklete lutke koje vole ispoljavati svoje strašne i opasne sposobnosti, čini se da materijala za kvalitetne horor filmove neće uskoro nestati

Ukoliko ste gledali filmove „Prizivanje zla“ i „Anabelle“, onda vam je dobro poznata legenda o jezivoj ukletoj lutki koja je opsjednuta zlim duhom. Iako se filmska priča činila pomalo apsurdnom, utemeljena je na istinitom događaju.

Anabelle je prava lutka koja je toliko opasna da se čuva u Warrenovom muzeju u Konetikatu, i to u staklenoj kutiji na kojoj stoji upozorenje da se kutija ne otvara ni u ludilu. Međutim, Anabelle nije jedina lutka koja nas plaši, a nedavno su se pojavile priče o dvije uklete lutke koje su navodno izuzetno opasne po ljude.

 Lupanje i čudan smrad

Devetog januara 2016. godine na popularnom internet forumu Redditu pojavila se poruka uplašenog mladića koja je brzo privukla pažnju online zajednice i istraživača paranormalnih pojava:

„Prošlog vikenda sam u društvu prijatelja šetao stazom na Catkills planini na jugoistoku Njujorka. Došli smo do nekakvih pećina gdje sam pronašao ovu jezivu drvenu lutku. U očima je imala zabijene eksere i omču oko vrata. Izgleda veoma staro, i čini se da je neko nedavno palio vatru na mjestu gdje smo je pronašli. Izgled lutke me isprepadao, ali moj prijatelj je odučio da je ponese kući, iako sam mu govorio da je to veoma loša ideja. Svi znaju da u ove šume dolaze satanisti kako bi žrtvovali životinje i bacali čini, tako da nisam želio da imam išta s tim čudom.

Par dana kasnije prijatelj me nazvao i rekao da misli kako je lutka ukleta jer se počela sama pomijerati sa svog mjesta, kao i da iz nje izbija neki čudan smrad. Nije mogao spavati jer bi ga noću budilo nekakvo lupanje. Sinoć mu je neko pokucao na vrata, ali kada je otvorio, tamo nije bilo nikog. Uvjeren je da se radi o duhu.

Jako je uplašen. Odlučili smo da zapalimo lutku, ali prije nego što to učinimo, želimo čuti da li iko zna o čemu se radi. Može li lutka zaista izazvati pojavu duhova?“.

U roku od nekoliko sati, poruka je dobila mnoštvo odgovora. Neki su vjerovali da kip ima veze sa voodoo magijom, drugi da je jeziva lutka djelo satanističkog kulta, a neki su čak željeli da je kupe. Među onima koji su pročitali poruku bili su i poznati istraživači paranormalnog Greg i Dana Newkirk koji su upozorili mladića da lutku nipošto ne baca u vatru, i da mu mogu pomoći, ukoliko im pošalje lutku.

Slomljeno raspelo

Kutija sa jezivim kipom stigla je na adresu Newkirkovih koji su i sami imali priliku da se uvjere da je drvena lutka ispunjena zlom. Jedne prilike, sjedili su u dnevnom boravku i uživali u TV programu kada su začuli glasan udar. Pomislili su da su se njihove dvije mačke potukle i razbile nešto, pa je Greg ustao i otišao do ureda da ih razdvoji. Mačke se nisu tukle, već su pobjegle ispod kreveta. Tresle su se od straha.

  • Ušao sam u kancelariju i zamalo stao na malu figuru Isusa – koja je inače bila na raspelu na zidu. Jedna ruka je i dalje bila pričvršćena za krst, što znači da je neko morao držati raspelo i rukama iščupati figuru Isusa – objašnjava Greg.,

Postavili su kamere koje su otkrile da se lutka u jednom trenutku sama pomjerila nekoliko centimetara u lijevu stranu. Neobične aktivnosti u kući su se nastavile, a Dana je jedno veče ugledala prikazu nepoznate žene kako stoji u ćošku spavaće sobe. A tu su neobjašnjivi otisci stopala na podu. Njihovo najstrašnije iskustvo bilo je kada su na kauču u dnevnom boravku ugledali dva mokra otiska stopala koja nisu pripadala njima.

Kip zatim postao dio njihovog putujućeg muzeja okultnog, a jedan muškarac nakon što je pogledao statuu, je počeo krvariti iz usta i doživio moždani udar. Drugi su doživjeli saobraćajne nesreće „jer su joj se rugali“. Nakon ovih uznemirujućih dešavanja, Dana i Greg su vratili statuu na isto mjesto gdje su je dvojica mladića i pronašli. Zakopali su je u nadi da će se zli duh smiriti.

Peckanje u očima

Prošlog mjeseca u Velikoj Britaniji pojavila se priča o „najukletijoj lutki“ na tom ostrvu. Danny Moss zajedno sa svojim timom istraživača paranormalnog, istraživali su tajnu lokaciju u Cheshireu, gdje su naišli na naizgled bezazlenu lutku.

Nešto kasnije, Danny je medijima rekao da je Grace najukletija lutka u Velikoj Britaniji. Navodno ova igračka može da hoda, pa čak i da priča. Tokom istrage, uspjeli su snimiti glas koji kaže: „gori“, a kada je Danny upitao lutku šta želi da zapali, glas je odgovorio: „tvoje oči“. Druga kamera je snimila glas kako kaže: „oslobodi“, a zatim bi uslijedili neobjašnjivi zvukovi kucanja.

  • Zastrašujuće je čuti da neko želi za vam „zapali oči“, ali kada to čujete od lutke, užas poprima sasvim drugi oblik. Neki od svjedoka su čak osjetili peckanje u očima u prisustvu Grace, ali sve do ovog incidenta tome nismo pridavali previše pažnje – kazao je Danny.

Istraživači vjeruju da se u lutki nalazi duh vještice iz 17. vijeka koja je ubijena tokom lova na vještice. Lutka se danas nalazi pod ključem u staklenoj kutiji, baš kao i Anabelle, ali to je i dalje ne spriječava da plaši sve prisutne. Kucanje, i glas koji naređuje da bude „oslobođena“, i dalje se može čuti na snimcima, čak i kada se u prostoriji nalazi samo ona.

Danny Moss (u sredini) sa svojim timom

  • Držimo je u staklenoj kutiji jer ne znamo koliko je moćna energija koja se krije u njoj. Čak su i mnogi skeptici priznali da ne mogu objasniti Graceino neobično ponašanje – kaže Danny Moss.

Komentari

komentara