Prezdravi smuti: ZAPOČNITE DAN PUNI ENERGIJE

Smuti je dobar izbor za prvi jutarnji obrok, za sve one koji nisu ljubitelji “teške” hrane u ranim jutarnjim časovima i zbog toga, možda, preskaču doručak, koji se smatra najvažnijim obrokom u toku dana.

Ukoliko ne volite ili nemate vremana da ujutru pripremate doručak – smuti je pravo rješenje za vas, jer će vas zasititi i dati vam i više nego potrebnu energiju za početak dana. A pritom se nećete osjećati teško i naduto.

Ali, naravno, ne svaki smuti.

Ono što je potrebno da stavite u svoj jutarnji napitak su namirnice koje su zdrave, kalorijski jake, i koje će vam obezbijediti dovoljan broj vitamina, minerala i vlakana, ali i proteina, kako bi imali ssnage i energije za nadolazeće dnevne obaveze.

Mi vam ovoga puta donosimo recept za smuti koji u sebi sadrži sve sastojke koji su vam potrebni da bi vaše tijelo bilo adekvatno energetski namireno do slijedećeg obroka. Naravno, svi sastojci ubrajaju se među veoma zdrave i hranjive.

Recept za smuti od banane i kikiriki putera: dvije banane, čaša bademovog mlijeka, dvije hurme, kašičica organskog kaka, kašika kikiriki putera (industrijski neobrađenog)

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksujte. Napitak popijte odmah pošto ga napravite, jer stajanjem se gube hranjive materije.