Preventiva je osnova dobrog zdravlja, a i zdravlje i bolest ulaze na usta: KAKO NAS MESO, VOĆE I ZAČINI TRUJU I UBIJAJU?!

Lista oboljenja koja se mogu liječiti i izliječiti energoterapijom – je velika. Potvrđuju nam to svakodnevno i naši čitatelji koji se javljaju iz cijelog svijeta. Svi oni su svoje probleme riješili u centru Relax čiji vlasnik Redžep Hanić, za više od tridesetak godina bavljenja energoterapijom, nije naišao na nezadovoljnog klijenta. Njegove terapije naprosto oduševe svakog ko ih isproba. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

Piše: Redžep Hanić, energoterapeut

Konstatacija da svaka starosna dob pa i tek rođena djeca obolijevaju je neumitna istina, a oboljenja su takve prirode sa veoma često smrtnim posljedicama neovisno o starosnoj dobi.

Javnost pa i zvanična medicina kao najčešći razlog navodi stres i minuli rat u našoj zemlji. Istina je nešto drugačija, u čemu ste vi učesnici – dobrovoljci svog budućeg oboljenja.

Narodna izreka kaže – zdravlje i bolest ulazi na usta. Polazeći od toga, kazao bih da sva oboljenja dolaze zbog načina života, konkretno, ishrane i fizičke pasivnosti.

Situacija je alarmantna

Ishrana je toliko zabrinjavajuća da je to top tema u javnosti već godinama. Toliko je alarmantna situacija da mnogi proizvođači kupce obavještavaju da više navodno ne koriste u svojim proizvodima štetne sastojke. Ali, skoro da ne postoji čisti proizvod koji bi nam omogućio zdravu prehranu.

Počeo bih s jednim osnovnim proizvodom – a to je meso – juneće, teleće ili pileće, kao i njihovi ostali proizvodi. Sve životinje su odhranjene neprirodnom sintetičkom hranom u pasivnom stajskom stanju kako bi dobili na brzom uzratsu odnosno toj neprirodnoj kilaži.

Jedan zanimljiv podatak s farme pilića je da od jajeta do pileta za klanje prođe samo 27 dana. Da bi učinak bio privlačniji često se koriste sintetička dopumpavanja. Takođe, uzmite za primjer mlijeko koje nakon prerade ima neograničen rok upotrebe, što možete vidjeti na ambalaži. Sad možete pretpostaviti kako takav proizvod nema nikakvu nutritivnu niti bilo kakvu drugu vrijednost, a ima samo opasnost po jaše zdravlje.

Kad je voće štetno

Dalje, upotreba bijelog brašna je upitnog porijekla takođe. Svi hranjivi sastojci se unište dok prođu proces prerade i dođu do potrošača. I korištenje povrća i voća u neodgovarajućem godišnjem dobu nosi sa sobom štetne posljedice. Tegobe se ogledaju u problemima s probavom do raznih virusa.

Onda, konzumacija sokova, gaziranih ili gustih je ubistveno za organizam. materijali u tim proizvodima su sintetičkog porijekla, kako zaslađivači tako i aroma, što stvara havariju u organizmu.

Bitan podatak za proizvode slane hrane i začina – tim se proizvodima dodaje sodium glutamat sa oznakom E621 koji jako nepovoljno djeluje na organizam. Mononatrij (sodium) glutamat, također poznat kao MSG, danas se dodaje u mnoge vrste gotove hrane. MSG još se zove “poboljšivač okusa”, a njegova namjena je da gotovim proizvodima da bolji okus. Iako zaista poboljšava okus hrane, ova hemijska tvar razara važan dio našega mozga koj se nalazi u njegovoj bazi, a naziva se Hipotalamus, remeti rad endokrinih žlijezda, time i hormona i povezan je s cijelim nizom bolesti.

MSG je sintetičkog porijekla, ugodnog mirisa i ne može se dobiti prirodnim putem.

Upotrebom ovo malo navedenih artikala sa smanjenom ili nikakvom fizičkom aktivnošću (pasivnošću) – vi rušite svoj imuni, odbrambeni sistem, dajući mogućnost vanjskim virusima i bakterijama da napadaju vaše zaštitne bakterije.

Naše zaštitne bakterije u daljnjoj borbi za opstanak – počinju napadati same sebe, naše najzdravije dijelove tijela stvarajući karcinogeno područje odnosno autoimune bolesti.

Istina je da za svaku bolest ima lijeka u prirodi, samo ga je potrebno naći i koristiti. Istina je da se bolest može zaustaviti i izliječiti. Moj dugogodišnji rad kazuje koliko je priroda moćna sa svojim tehnikama izlječenja.

Energetska terapija sa fitoterapijom je preventiva i put do izlječenja i dobrog zdravlja. Navest ću nekoliko primjera iz prakse, riječ je naravno o uspješnim izlječenjima.

Slabost tankog crijeva

Muškarac inicijala H. L. javio mi se sa simptomom bola u stomaku u trajanju od četiri dana. Tog dana je u ranim jutarnjim satima primio injekciju za umanjenje bola kako bi mogao uraditi gastroskopiju. Sumnjalo se na želudac.

Ja sam terapiju radio u poslijepodnevnim satima, konstatujući da se ne radi o želucu već o slabosti tankog crijeva. Tokom terapije toliko je pacijent podrigivao da se neprestano izvinjavao. Podrigivanje je pokazatelj probave i rada tankog crijeva. Pacijent je nakon terapije ustao s ležaja vidno rasterećen, pitajući šta dalje. Odredio sam nastavak terapije za sedam dana s korištenjem čajne terapije koja će završiti problem s probavnim traktom. Nakon druge terapije, problem je učinkovito sankcioniran uz obavezu nastavka terapije još 21 dan.

Krv u mokraći

Gospođa Maida H. iz Njemačke, inače Bosanka, tokom službene posjete Sarajevu, dolazi u Relax ordinaciju. Pati od dugogodišnjeg urološkog problema, ima krv u mokraći.

Problem je pokušavala riješiti u Njemačkoj ali bezuspješno. Sa prvom terapijom konstatujem da je problem bubrežne prirode i dajem joj terapiju (čajna mješavina) da je troši 45 dana. Nakon 45 dana, pacijentica me zvala, kaže da su nalazi i kontrola pokazali da je problem riješen, te da je moja terapija bila učinkovita.

Boli više nema!

Muškarac zanatske struke, 64 godine, došao je s bolom u ramenu i žalbom da teško pomjera vrat unazad četiri mjeseca. Koristio je fizikalne terapije, primao blokade, stavljao neke flastere i sve to sa bez znatnog učinka. Problem je bio u energetskom disbalansu sa umanjenom cirkulacijom od 30% na mjestu bola, što saznaje tek od mene.

Završetkom četvrte energetske terapije sa istovremeno korištenom biljnom terapijom, bolovi su nestali.

Teniski lakat

Hajrija K. (54), Bosanka s boravkom u Švicarskoj, preko preporuke dolazi u Relax ordinaciju iznoseći svoj trogodišnji problem. Požalila se kako joj je bol rasprostranjena kroz cijeli organizam zbog čega je često na bolovanju. Posebno jaka bol je mučila u predjelu kuka pa do stopala. Iznijela je i problem bola u laktu (medicinski: teniski lakat).

Zbog ograničenog boravka u BiH urađena su samo dva tretmana nakon čega se gospođa vratila u Švicarsku. Javila se nakon tri sedmice sa informacijom da je bol znatno smanjena te da će za praznike opet posjetiti Sarajevo i ordinaciju Relax, da nastavimo s terapijom.

Energetski disbalans

Miralem G. (68) iz Sarajeva po preporuci prijateljice dolazi na tretman sa svojim dugogodišnjim problemom. Bol, periodični, jak, neugodan, s refleksom u prepone. Ljekarski pregledi su ukazivali na slijepo crijevo, u planu je bila i operacija.

Na prvoj terapiji utvrđujem da se radi o energetskom disbalansu kičmenog stuba, reflektirajućem na prepone. Dodatna tegoba bila je umanjena cirkulacija desne strane tijela za 20% što se reflektovalo na trnjenje i bol desne podkoljenice prema stopalu. Korištenjem četiri terapije za mjesec dana uz upotrebu biljne terapije, bolovi su u potpunosti nestali. Zbog starosne dobi, Miralemu je svajetovano da zdravlje održava povremenim energetskim tretmanima.

I zapamtite, naše zdravlje je naš organizam, i naš organizam je naše zdravlje, održavajte ga kao najsavršeniju živu mašinu i živite bez tegoba.

 U relax ordinaciji takođe možete dobiti čajne mješavine za:

Porodični čaj za sve uzraste

Čajnu mješavinu za želudac sa probavnim traktom

Upalne procese mokraćnih kanala

Za probleme masne i uvećane jetre

Protiv noćnog znojenja

Probleme uvećane prostate

Za grlo i kašalj

Dijabetes (šećerna bolest)

Deformaciju zglobova sa prisutnim virusom

Depresivna stanja, stres

Nesanicu

Smanjenje seksualnog nagona kod maloljetne djece

SA NAPOMENOM DA SU SVE MJEŠAVINE OSOBNO UBRANE I SUŠENE ŠTO JE BITAN FAKTOR U PROCESU LIJEČENJA

U RELAX ORDINACIJI MOŽETE DOBITI TINKTURE ZA

Suzbijanje pucanja kapilara i probleme sa hemeroidima

Oštećen sluh (slab ili skoro potpuno oštećen) i za curenje uha i zujanje

Bakteriju ešerihiju koli

Curenje iz nosa i virus u grlu

Medni preparat za otapanje kamena u bubregu

 VAŽNA NAPOMENA – AKO STE NEZADOVOLJNI, ZATRAŽITE POVRAT NOVCA

– Ukoliko već na prvoj terapiji korisnik ne dobije očekivano, može doći po svoj novac. Povrat novca je zagarantovan. Toliko vjerujem u sebe i svoj metod rada. Ako vam je neugodno, čak možete poslati nekoga po svoj novac – poručuje Redžep.

error: Content is protected !!