Preukusan ručak: ROLOVANA PILETINA IZ RERNE

Rolovana piletina je jedan ukusan i izdašan ručak koji će se svima svidjeti. Meso je tako mekano, a fil će mu dati poseban šmek

Sastojci: 2 komada pilećih prsa, so, crni biber, 150 g svježeg sira, 1 jaje, malo peršuna i mirođije, 70 g kačkavalja, 1 čehna bijelog luka, kašika majoneza

Priprema:
Pile isijecite na tanke šnicle pa ih malo istucite čekićem za meso. Zatim posolite i pobiberite. U posebnoj činiji izdrobite sir, dodajte jaje pa dobro umiješajte, ubacite peršun i mirođiju, rendan kačkavalj, rendan bijeli luk i kašiku majoneza pa sve lepo promiješajte.

Podmažite uljem pleh u kojem ćete peći. Sada uzmite fil koji ste napravili i stavite preko svakog filea po malo i urolajte.

Kada složite u pleh, premažite meso majonezom i dodajte malo rendanog kačkavalja. Pecite 30 min na 200 stepeni.