Preporodila se: A VEČERALA JE 20 DANA ZAREDOM BUNDEVU!

Nedavno sam se zaista zaljubila u bundevu. Posljednjih mjesec dana sam je stalno koristila u jelima. A onda sam prije par sedmica na internetu pročitala dobrobiti bundeve po zdravlje. Izgleda da je puna vitamina i minerala koji obnavljaju svaku ćeliju u organizmu.

I zbog toga, ja sam odlučila da sprovedem eksperiment: ješću bundevu 20 dana, svaki dan pa ću vidjeti kako će mi popraviti zdravlje! Nisam ni sanjala da će do prvih pozitivnih rezultata doći tako brzo. Evo šta se desilo:

Ovih dana sam za večeru spremala bundevu tako što sam je ogulila, isjekla na kockice i zapekla u rerni. Bila je preukusna!

Za 20 dana sam se:

Riješila 3 kilograma koja su mi uvijek bila “višak”.
To je zato što bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite tijelo i duže vrijeme imate taj divni osjećaj punoće u stomaku. Sama bundeva je niskokalorična, pa takva večera ne kvari figuru.

Koža lica se zategnula i zablistala.
Tome je očigledno doprinijela bundeva, koja čisti tijelo od otrova i raznih toksina, a naše lice samo oslikava ono što se dešava u našem tijelu.

Probava mi se poboljšala, što znači da se stolica normalizovala.
Ranije su me ovi problemi često mučili, ali izgleda da je bundeva to riješila.

Izgleda da mi je bundeva i poboljšala vid.
Tj. od kako radim za kompjuterom imam problema sa time što mi se “muti” vid. Ali od kako sam jela bundevu, nisam osjećala te probleme.

Ovi gorenavedeni razlozi su mi bili dovoljni da odlučim kako ću bundevu i dalje jesti što češće. Evo već sam našla i par recepata. Jedan jako ukusan vam poklanjam.

Krem čorba od bundeve:

Potrebno je: 1 glavica luka, 2 čehna bijelog luka, 1 mrkva, 1 krompir, pola kilograma očišćene bundeve, voda, začini.

Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni i beli luk pa dodajte ostalo povrće. Nalijte vodu i ostavite da se kuva oko pola sata. Zatim štapnim mikserom izmiksajte povrće pretvarajući ga u pire. Dodajte začine i poslužite!

error: Content is protected !!