Prelijepu baštu Hajre Titorića krasi i drvena statua Jelene Karleuše: Nek’ je kupi Duško Tošić

Jedna od vogošćasnskih bašti koja svakog proljeća i ljeta počne da plijeni svojom ljepotom, zasigurno, jeste ona koju oko svoje kuće u ulici Gornja Jošanica I broj 26, uz Jošaničli potok, uređuje Hajro Titorić.

U godinama iza, u akcijama tipa “Izbor najljepšeg balkona i najljepše bašte Vogošće” više puta je osvajao prvo mjesto kao neko ko svojim aktivnostima utiče na ljepotu okoliša.

Dvorište svoje kuće naziva “zemaljski raj”, jer uživa u svojim ružama, malom voćnjaku i drugim vrstama cvijeća. Dvorište je ukrašeno i raznim figurama i predmetima od drveta koje izrađuje njegov zet Mirzet Ždero.

“Vajarstvo je nešto što sam zavolio od malena. Mnogi se čude od kuda ja kao tehničar za elektro energetiku u ovim vodama. Jednostavno. To je dar od Boga i sve činim da ovaj posao pretvorim u nešto više od običnog hobija kojim se bavim u slobodno vrijeme. Odlučio sam da od drveta počnem vajati i figure nekih ljudi iz javnog života. Evo, kao pilot projekat trenutno činim to da u drvetu “oživim” estradnu zvijezdu Jelenu Karleušu.” krajem mjeseca marta istakao je Mirzet čija je skulptura Jelene Karleuše postala simpatična zanimljiva vijest koji je i sama pjevačica podijelila uz opis “Obožavam Bosance

U julu mjesecu skulptura je gotova, a danas u predivnoj avliji čeka i svog kupca, piše tuzlanski.ba.

“Jelena gotova je skulptura, dođi pogledati je i neka je Tošić kupi, šta je njemu 5.000 eura, dođi kupi joj poklon neka ima za avliju, to je naša cijena njeno je da ponudi svoju cijenu” istakao je Hajro Titorić koji znalački prodaje trud svog zeta.

Ovu zanimljivu priču u cijelosti možete pogledati u prilogu kojeg je na svom youtube kanalu objavio novinar Alen Avdić.