Prehlada se ne liječi u krevetu, već za šankom!

Godinama su stručnjaci i razni doktori istraživali pozitivne efekte crnog vina na organizam i otkrili da je savršeno za zdravlje srca, holesterol, pamćenje i kontrolu težine

Kako biste odreagovali da vam neko kaže da se protiv prehlade možete boriti – na šanku? Grohotom biste se nasmijali ili odmahnuli rukom. No, zastanite na trenutak.

U svojoj bogatoj istoriji crno vino se pokazalo kao veoma učinkovito kod raznih kardioloških oboljenja, poboljšanja pamćenja, anti-age tretmana i sličnog, a po novome tjera i prehladu.

Godinama su stručnjaci i razni doktori istraživali pozitivne efekte crnog vina na organizam i otkrili da je savršeno za zdravlje srca, holesterol, pamćenje i kontrolu težine. Crno vino također pomaže i protiv prehlade.

Antioksidansi koje sadržava vino (a isti se nalaze u nekom povrću i zelenom čaju), kako je pokazalo nedavno istraživanje Sveučilišta u Aucklandu, mogu značajno smanjiti rizik od prehlade, a ovakva vrsta antioksidansa ima anti – upalna i anti – virusna svojstva koja pomažu imunološkom sustavu boriti se protiv bacila i bakterija,