PREDVIĐANJA PRASTAROG NARODA: VELIKI INDIJANSKI HOROSKOP

Za Indijance život je predstavljen u obliku točka. Američki urođenici ovaj točak podijelili su na dvanaest dijelova i svakom dodijelili po jednu totem životinju. Totem životinje nisu slučajno odabrane, već odgovaraju karakteru osoba svakog dijela kruga. Indijanci tvrde da već pri rođenju svako ljudsko biće dobija čvrsto postavljene osnovne crte karaktera. Pronađite kojoj totem životinji pripadate i kakve su vam karakterne crte po indijanskom horoskopu.

 Totem životinje: DABAR

  1. april – 20. maj

Dabar je poznat po radinosti i iztdržljivosti. On svoje zanimanje prihvata veoma ozbiljno. Tako će biti u 2014.  godini, bit će zadovoljan i sa puno discipline gradit će trajni uspjeh. Istina, to će u junu biti povezano sa dosta stresa, ali će zato u decembru postići svoj cilj i uspjeh. Njegova romantičnost čini ga omiljenim kod osoba suprotnog pola. U februaru će se dobar sav predati svojoj vezi i doživjet će lijepe trenutke sa partnerom.

Totem životinje: IRVAS

  1. maj – 20. juni

Pesimizam je za irvasa potpuno nepoznata riječ. On uvijek sa oduševljenjem kreće u nove pohode, ali u 2014. godini treba više pažnje da posveti zdravlju. Velika naprezanja na poslu i nervoza, prije svega u julu, mogu se rezultirati bolovima u želucu. U ljubavi ovo će biti godina u kojoj će irvas tražiti pustolovine i avanture. Slobodni irvasi će svojim šarmom i prisebnošću naći partnera svojih snova. Već u martu iz toga bi se mogla izroditi ozbiljna veza. Ljubljeni ne smiju biti dosadni, irvasi tada glavom bez obzira bježe.

Totem životinje: ĆURAN

  1. juni – 22. juli

Ćurana ne možete tek tako iznenaditi. On ima izuzetnu intuiciju. Naradije završava školu za socijalnog radnika, jer se tako može susretati sa ljudima. Istina, sa puno utrošene energije on će u aprilu ostvariti svoje ciljeve. U ljubavi ćuranima je potrebno puno nježnosti i razumijevanja, dok je on često neinventivan, a svojim postupcima često izaziva svađu. Zbog takvog njegovog ponašanja u martu lahko može doći do pravih drama. Ćuran reaguje preosjetljivo.

Totem životinje: KIT

  1. juli – 22. august

Sa energijom i snagom delfini plivaju kroz život. Njegovo veliko samopouzdanje omogućuje mu da postigne visoko postavljene ciljeve. Ali, ta pretjerana samouvjerenost mnoge njegove bližnje je udarila po glavi. U 2014. godini delfini će svoje ciljeve kroz mnogo prepreka ostvariti. To će se dogoditi već u septembru. Jedno unapređenje je na pomolu. U ljubavi će se delfini pokazati u svom najboljem svjetlu. Svoju ljubav delfini će posebno u decembru učvrstiti. Oni pokazuju svoje osjećanja i puno polažu na romantiku.

Totem životinje: SMEĐI MEDVJED

  1. august – 22. septembar

Medvjed je poznat  po svojim čvrstim stavovima. On posjeduje karakterističnu snagu i čvrstinu, te će rijetko od izabranog puta odustati. U poslu smeđi medvjed teži perfekciji. On će svoje ciljeve u 2014. godini u potpunosti ostvariti, i to sa puno odvažnosti i odlučnosti. To isto očekuju i od svojih kolega. Već u martu će biti u vatrenoj odvažnosti i neće se štediti čitave godine. Zbog toga i treba partnere koji će ga u potpunosti razumjeti. Pretjerana osjećanja kod njega ne igraju nikakvu ulogu i ostali ga moraju duševno razumiti.

Totem životinje: GAVRAN

  1. septembar – 23. oktobar

Svojim životnim fantazijama gavran sebi ostvari nove svjetove, zbog toga je on po zanimanju mislilac i rođeni upravljač. Njegove prave ideje drugi prihvataju, ali i ostvaruju. U oktobru će njegovi napori biti krunisani, a u februaru će se gavran posebno posvetiti ljubavi. U maju ima izglede da nađe novog partnera ili osobu svojih snova.

Totem životinje: ZMIJA

  1. oktobar – 321. novembar

Zmije su uvijek u pokretu, u potrazi za novim uzbuđenjima. U poslu, zbog toga, zmije trebaju puno raznolikosti i samo novi izazovi ih mogu motivirati za uspjeh. Ali će u decembru sumnjati same u sebe. Zbog njihovog nemirnog duha, fizička ljubav za zmije ima posebno značenje. Prije nego što stupe u vezu, dobro ispitaju da li je to baš njihov pravi partner za zajednički život. U maju ih očekuje strastven i sladak život, a zatim sunčanje u harmoniji porodice.

Totem životinje: JELEN

  1. novembar – 21. decembar

Jeleni imaju ogromni interes za psiholo0giju i nauku, često su samostalni i puno razmišljaju poslije nekog poduhvata. U zanimanju su najuspješniji kao nastavnici i rukovodioci. U julu će konačno dobiti ideju kako uspješno da okončaju posao i sa kolegama će se odlično slagati. U ljubavi treba osobu sa kojom ravnopravno može razgovarati. U novembru ga očekuje uzbudljiva ljubav,  jedna prava pustolovina.

(aura.ba)