Pred nama je magična noć: ŠTA TREBA VEČERAS URADITI?

Meteorski pljusak Orionida događa se svake godine, a u 2020. godini već je započeo svoju predstavu na nebu. Međutim, vrhunac ovog pljuska zvijezda padalica očekuje nas baš večeras, u srijedu, 21. oktobra.

Meteori Orinoidi su ostaci Halejeve komete i zauzimaju značajno mjesto u astrologiji i spiritualnim tumačenjima. Astrolozi vjeruju da kiša zvijezda padalica donosi neizbježne promjene u našim životima, baš kao i pomračenja Sunca i Mjeseca.

Istraživanja pokazuju da su kiše meteora pojave koje su se najčešće događale pred ključne istorijske događaja, posebno ako ga prate fiksna zvijezda ili planeta. Ovogodišnja kiša zvijezda padalica nalazi se u sazviježđu Orion, a astrolozi ističu da će donijeti nešto sasvim neočekivano.

Preporučuje se da tokom pljuska meteora manifestujete svoje ciljeve i iskoristite ovu energiju za analiziranje ciljeva iz prošlosti i starih želja, kao i planiranju slijedećeg poteza na putu samoostvarenja.

Meteorski pljusak Orionida započeće spektakl večeras prije ponoći. Kako se zora bude bližila, imaćemo sve manje prilike da ugledamo zvijezdu padalicu.

Najbolje vrijeme za posmatranje ovog spektakla jeste 1 sat poslije ponoći.

Zato večeras posmatrajte nebo, maštajte o svojim ciljevima i kada ugledate zvijezdu padalicu, obavezno zamislite želju.

Komentari

komentara