Pravi savjeti: ŠTA ŽENE TREBA DA RADE KADA IM MUŽ PRAVI PROBLEME?

Šta raditi kad muže gubi volju za seksom, kada je na strani svoje majke, kada više vremena provodi za kompjuterom… Ovako realne savjete nigdje nećete čuti. Ako želite istinu, u ovom tekstu ćete je dobiti.

Najpoznatiji ruski psiholog Mihail Labkovski dao je nekoliko zanimljivih savjeta za žene. Na jednostavan i originalan način, Labkovski je predložio šta da radite ako vam se život pretvori u pakao zbog muža.

Problem: Muž je izgubio interesovanje za seks

Rješenje: Da ne bi došlo do problema (bilo koje vrste) u braku, par mora da radi na sebi, da se zajednički razvija. Kao prvo da razgovara, da izlazi zajedno, da se druži sa drugim ljudima, da se kulturno uzdiže i td.

Ako dođe do bilo kakavog problema bitno je da znaju da iskren razgovor može mnogo da pomogne. Do toga da li ćete prije ili kasnije doći do rješenja zavisi od toga zbog čega i kako ste ušli u brak. Na žalost, današnji brakovi se sve češće sklapaju jer jedna osoba ili obje ne žele da ostanu sami do kraja života. Žele da imaju djecu, da se skrase i zbog toga ulaze u brak “na brzinu”.

Zbog toga ovakvi brakovi mnogo prije “upadnu u krizu” nego brakovi sklopljeni iz čiste i nepomućene ljubavi.

Ako je vaš muž izgubio volju za seksom morate da pomoć potražite kod seksologa. Ako muž odbija, sačekajte par nedjelja pa opet napomenite da morate da potražite stručnu pomoć.

Ako ni tada ne želi da traži pomoć, vi tražite drugog muža! Možda ovo zvuči surovo, ali realnost je da ste vi fizički u braku, ali psihički niste. Muž nije muž jer odbija supružničke dužnosti, piše sajt Capelino.com

Problem: Muž sve više vremena provodi za kompjuterom

Rješenje: Normalni ljudi ne sjede stalno ispred kompjutera, ne gledaju serije neprestano – oni žive! Ako vaš muž sve slobodno vrijeme provodi ispred kompjutera onda nije zadovoljan sa svojim životom i pokušava da se okupira nečim drugim kako ne bi mislio o tome.

Normalno je da je u tim prilikama žena bijesna. Muž gubi interesovanje za nju. Moj savjet je da ga zavedete opet. Ako vam to ne uspije, vrijeme je da posjetite psihologa za parove.

Ali prije nego što odete kod savjetnika za brak, pogledajte da slučajno vaš muž nije aktivan na nekom od sajtova za zabavljanje. Tada vam ni svi psiholozi svijeta ne mogu pomoći!

Problem: Muž ima užasne manire kod kuće

Rješenje: Ako je muž prije braka imao običaj da nos istresa u zavjesu, ona žena sigurno zna kakav je. Stoga, prihvati ga takvog kakav je. Nipošto, al nipošto ne viči na svog muža. On nije dijete i nije na tebi da ga prevaspitavaš. Ako ti smetaju neke sitnice u njegovom “opuštenom” ponašanju kod kuće, ukaži mu na probleme.

Ako ne može da se promijeni ili ga prihvati ili se razvedi. Trećeg rješenja nema!

Zato, za vas koje ste već jednom nogom zakoračile u brak, dobro razmislite o osobinama koje vas iritiraju kod vašeg dečka. Ako su podnošljive, udajte se za njega, ako nisu bolje ne razmišljajte da ga promijenite. Odrastao muškarac se ne može promijeniti a ostati sretan!

Problem: Muž ne učestvuje u životu djece

Rješenje: Pretpostavimo da je situacija slijedeća: žena čuva djecu kod kuće dok muž zarađuje za život. Tu je rješenje slijedeće: vi kao žena uzmite slobodan dan i otiđite negdje. Ostavite muža sa djecom.

Šta se god desi u tim momentima, nemojte da se žalite da prebacujete mužu što nije uradio ovo ili ono, jednostavno ga pustite da bude sa svojom djecom. Što više vremena bude provodio sa njima, više će voljeti to vrijeme koje provodi sa njima.

Problem: Svekrva vam uništava život

Rješenje: Ako vaša svekrva stalno ima neke zamjerke na vaš račun ne pokušavajte da joj udovoljite. Što više pokušavate da joj se dopadnete to ćete sami da podijelite uloge u filmu gdje je ona “lovac a vi plijen”.

Ponašajte se normalno, živite svoj život i ne obazirite se na nju. Dopašće vam se ovaj način života, vjerujte mi. Ona će se buniti, galamiti ali to je vaš život. Ako pokušava da se bilo kako umiješa u vaš brak, jasno joj stavite do znanja da to ne smije da radi, da je to vaš brak a ne njen.

Jednostavno joj recite: Ženo, ako ti se ne dopada kako kuham ili peglam košulje tvom sinu, od sada dolazi u kuću samo kada mene nema, jer ja ne tolerišem loše komentare na moj račun.

Iskreno se nadamo da živite odvojeno od svoje svekrve!