Pratite ove korake i zauvijek se riješite uraslih dlaka

Prva stvar kojoj morate posvetiti najviše pažnje je njega kože


Borba protiv uraslih dlačica može biti bolna i neprijatna, a nekada može imati i mnogo ozbiljnije posljedice. Ovi savjeti će vam pomoći da se oslobodite uraslih dlačica, ali i izbjegnete slična stanja.

Prva stvar kojoj morate posvetiti najviše pažnje je njega kože. Ukoliko je tretirate na pravi način izbjeći ćete razne bolne i neprijatne situacije.

Urasle dlačice mogu prouzrokovati razne probleme. Crvene kvržice mogu dovesti do teže i nepovratne štete u strukturi kože. Borba protiv uraslih dlačica nije samo stvar ljepote, već i nužnost kako bi se osiguralo savršeno stanje kože.

Počnite s toplom kupkom koja će omekšati kožu, a to će omogućiti pravilno uklanjanje uraslih dlačica. Mlaka voda ima moć da otvori pore i pomogne u rješavanju ovog problema. Folikul će se otvoriti i uraslu dlačicu će biti lakše odstraniti.
Ako želite brzo uklanjanje dlačica, umočite krpu u toplu vodu i držite na problematičnom području najmanje 10 do 15 minuta. To takođe možete učiniti i prije depilacije.

Piling igra ključnu ulogu u uklanjanju uraslih dlačica, a i odličan je za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Ovo je jedan od najbolji načina uklanjanja mrtvih ćelija kože koji su većinom krivci za urasle dlake.

Lagano trljajte piling u kožu, ali ne previše oštro da ne učinite više štete nego koristi.  Koristite visoko kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica, ali prije korišćenja je dezinfikujte uranjanjem u alkohol na nekoliko minuta. Povucite kožu oko urasle dlačice kako biste bili u mogućnosti da je iščupate picetom. Budite pažljivi da pincetom ne ogrebete kožu.
Kako bi ubrzali pravilan oporavak kože na kraju nanesite hidratantnu kremu, a kako bi izbegli probleme nemojte uklanjati dlačice u smjeru rasta.