Pratiće vas nesreća cijele godine: OVO NIKAKO NE SMIJETE DA RADITE NA SVOJ ROĐENDAN!

Rođendan je važan dan za našu energiju. To bi trebalo da bude dan radosti, slavlja, dobrih vibracija, trenutak kada se možete još više povezati sa sobom.

Prema starom vjerovnaju, na rođendan treba biti sretan i zahvalan. Kada se probudite, otvorite svoje srce za pozitivnu energiju, mislite pozitivno i pokušajte da se oslobodite toksičnih misli. Još u davnim danima vjerovalo se da ono što zračite na svoj rođendan, to privlačite cijele godine. Sukobi, negativne emocije i agresija su neprihvatljivi jer će blokirati protok čiste energije, a vas učiniti ranjivim za negativne komentare i toksične ljude, piše sensa.rs.

Dobro raspoloženje i sreća na dan rođenja takođe su važni jer, prema drevnim znacima, kako čovjek dočekuje ovaj dan – tako će provesti cijelu godinu do slijedećeg datuma. Možete se pomoliti i zahvaliti za sve ono pozitivno što vam se događalo u prethodnoj godini. Razmislite šta ste dobro uradili u godini koja je iza vas, zbog čega treba da budete ponosni na sebe, šta treba da promijenite… Kupite sebi neki poklon, obucite se lijepo, čak iako ne pravite proslavu, uradite sitnice koje će vam popraviti raspoloženje.

Prema starim vjerovanjima na svoj rođendan ne treba raditi slijedeće:

Ne pozajmljujte ništa od drugih dan prije svog rođendana i na sam dan. U suprotnom, vjeruje se da će vas tokom cijele godine progoniti finansijski problemi.

Zaštitite se od komunikacije sa toksičnim ljudima, već se okružite najbližima koji vam donose ljubav i radost.

Ne slavite rođendan unaprijed, vjeruje se da donosi lošu sreću.

Izbjegnite sve negativne emocije, već se potrudite da budete cijelog dana pozitivno raspoloženi.

Ne svađajte se i ne ulazite u konflikt sa drugima, već stvorite na dan svog rođendana atmosferu mira i pozitivne energije.

Ne osuđujte ljude koji su vam donijeli poklon koji vam se ne dopada, već budite iskrneo zahvalni za svaki dar.