Poznati ruski ljekar Sergej Bubnovski savjetuje: Uradite 450 čučnjeva dnevno i doživite stotu!

Ako radite gimnastiku ujutru vi nećete ostarjeti, podmladit ćete se! Kod osobe koja redovno prakticira gimnastiku dešava se da se stanice podmlađuju umjesto da stare

Profesor Sergej Bubnovski stvorio je vlastiti sistem iscjeljenja koji se zove kineziterapija, a temelji se na pokretu. Danas ovom metodom na noge podiže mnoge beznadežne pacijente.

Njegov je savjet da se niko ne uzda u čudesnu moć tableta već da iskoristi unutrašnje resurse svog organizma. To nije teško. Naime, dovoljno je da svako jutro napravimo nekoliko vježbi. Njegova preporuka jesu čučnjevi.

 Tablete su nemoćne pred povišenim pritiskom

  • Izliječite se bez tableta i to tako što ćete se osloniti na svoje tijelo. Kupajte se hladnom vodom, stimulirajte tijelo… Prije ili poslije, svi se odlučuju na gimnastiku. Moji pacijenti s ozbiljnim kardiološkim bolestima, bili su fascinirani medicinskim fenomenom koji im se dogodio kada su počeli vježbati – objašnjava Sergej.

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je ostaviti se tablete i iskoristiti resurse svoga tijela koji će vam pomoći da se oslobodite povišenog pritiska.

  • Ni jedan kardiolog na svijetu ne može mi pokazati pacijenta koji je izliječen od hipertenzije tako što je uzimao tablete. Ako liječite pritisak tabletama, to znači da prvo počnete piti jednu, a poslije cijelu šaku tableta.To je jedna vrsta zavjere! – tvrdi doktor.

 Gimnastika podmlađuje

  • Čim se osoba razboli, nakon 40. godine, kardiolozi kažu: vrijeme je da uzmete kardio protektore. To znači da ste imali bol u grudima i umjesto da shvatite zašto se pojavio, poslušno ćete otići u apoteku i uzeti lijekove koji će vam “zaštititi srce”. Zapravo, neće doći do profilakse, bolest će se pogoršati. Jer bol u grudima je rezultat slabosti tijela. Moramo shvatiti što nam se događa sa srcem i krvnim žilama.
  • S 40 godina dođu doktoru s bolom u grudima i kukaju, zapomagaju, pitaju ih šta da rade. Doktor im da lijekove koji ne djeluju. Nakon nekog vremena osoba se okreće alternativnim tipovima liječenja, pa otkriva pokret, disanje.
  • Ako radite gimnastiku ujutru vi nećete ostarjeti, podmladit ćete se! Kod osobe koja redovno prakticira gimnastiku dešava se da se stanice podmlađuju umjesto da stare – tvrdi dr. Bubnovski.

Moja preporuka je sveto trojstvo: čučnjevi, sklekovi i vježbe na klupi. Jednom sam se sreo s umjetnikom Borisom Efimovim koji je živio 108 godina. Pitam ga: “Što radiš da tako dugo živiš?”

“Ništa”, odgovara:”Čučnem 450 puta dnevno!”.

  • Vjerujte mi ovo je jedini način da vam krv prostruji kroz cijelo tijelo! Ako dnevno izvedete pravilne čučnjeve 20 puta mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sjede za kompjuterom.
  • Ako ste sjedili sat vremena bez ustajanja, napravite 30 čučnjeva! Svako jutro počnite tuširanje hladnom vodom u trajanju od 5 sekundi. To će biti dovoljno da vam krv prostruji kroz tijelo! – savjetuje Sergej.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!