Poznata glumica iz “Uvoda u anatomiju” otkrila svoje zdrave navike

Kate Walsh je gotovo cijelu deceniju bila jedna od najpopularnijih televizijskih doktorica. U poznatim serijama “Uvod u anatomiju” i “Privatna praksa” igrala je ulogu dr. Addison Montgomery, a i u stvarnom životu se zalaže za zdravo življenje.

Prošle godine Kate je otkrila javnosti da je 2015. uklonila tumor na mozgu. Nakon operacije je saznala da je tumor veličine limuna bio benigni, no to je bio znak za uzbunu.

U razgovoru za portal simplemost.com Kate je podijelila nekoliko pravila kojih se svakodnevno pridržava.

Uvijek se trudi dobro naspavati

– Mislim da smo svi neispavani – rekla je Walsh koja se trudi svake noći odspavati osam sati. U tome joj, kako kaže, pomaže i meditacija.

Vježba s utezima

Walsh je u svoje treninge uvrstila vježbe snage kako bi poradila na mišićima i zdravlju kostiju.

Jede puno proteina

Popularna glumica otkrila je kako mora unositi dovoljno proteina u organizam kako bi imala energije za duge dane koji su uobičajeni na setu.

Razgovara s ljekarima

– Ljudi misle da su ljekari nedodirljivi i da im se ne može prići, kao da imaju supermoći. Morate stalno pričati, pitati. Mislim da sam snažna i proaktivna osoba, ali i u meni se javlja tjeskoba kada je zdravstvena zaštita u pitanju i ne želim gnjaviti genije – kaže glumica.

Pije puno vode

Dermatolozi kažu da unosom dovoljnih količina vode koža izgleda zdravije, manje se vide bore, a voda je ključna i za važne tjelesne funkcije poput regulisanja tjelesne temperature, podmazivanja zglobova i uklanjanja toksina iz tijela.

Walsh je prošle jeseni proslavila 50. rođendan, a sada glumi u seriji “13 razloga zašto”.