POZNAJEM TE PO RUKOPISU: Zaobljena slova znače kreativnost, a šiljasta s oštrim vrhovima znak su ambicioznosti

Ako pišete brzo vrlo je vjerovatno da ste nestrpljivi i ne volite gubiti vrijeme, dok sporo pisanje znači da ste metodični.

Grafologija je nauka koja prema analizi rukopisa otkriva naše osobine, a način na koji pišemo može ukazivati na više od 5.000 različitih osobina. Ekstrovertne osobe imaju tendenciju pisanja velikim slovima, dok stidljivi, introvertni tipovi vole pisati malim slovima. Ako su vaša slova prosječne veličine to pokazuje snažnu sposobnost da se usredotočite i koncentrirate.

Naučnici kažu kako ljudi koji ostavljaju puno prostora između riječi uživaju slobodu i nezavisnost, dok oni koji ostavljeju mali razmak između slova vole društvo drugih. Ako su vaše riječi totalno izmiješane to pokazuje da ste nametljivi ili volite gužvu. Pritisak olovkom dok pišete ukazuje na napetost i ljutnju, dok blago pisanje pokazuje znak predanosti. Blag pritisak znači da ste empatični i osjetljivi.

Ako vam je tačka na slovu ‘i’ visoko na stranici vjerovatno imate aktivnu maštu. Ako tačku stavljate tačno iznad slova to je znak organiziranosti i detaljne orjentiranosti uma. Ako vam je tačka na i, na lijevoj strani znači da oklijevate, a ako umjesto tačke stavljate krug znači da ste razigrani i pomalo djetinjasti.

Ako su vam slova nakrivljena na desnu stranu to znači da volite upoznavati nove ljude i raditi s njima, dok slova nakrivljena na lijevu stranu pokazuje tendenciju rezerviranosti. Oni koji pišu široku petlju kod slova ‘L’ su opušteni i spontani, dok uska petlja znači da ste često napeti i suzdržavate se od velikih koraka u životu.

Zaobljena slova znače kreativnost i umjetničku sposobnost, dok su šiljasta slova s oštrim vrhovima znak ambicioznosti. I brzina pisanja govori o vašoj osobnosti. Ako pišete brzo vrlo je vjerovatno da ste nestrpljivi i ne volite gubiti vrijeme, dok sporo pisanje znači da ste metodični.