Potresno iskustvo manekenke o borbi s rakom: Od obične kvržice do biopsije, mamografije, mastektomije i naposlijetku – OZDRAVLJENJA!

Kanali pluća i perikarda su pokazivali iznimno povišen nivo energije, dok je ukupna energija u tijelu bila jako snižena, što je ukazivalo na opću iscrpljenost i slabost odbrambenog sistema.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Za Ivonu je već duže vrijeme svako pomjeranje pričinjavalo napor. Iscrpljivalo bi je čak i hodanje po vlastitoj kući. Put od spavaće sobe do kupaone činio se dug kao Kineski zid.

– Vjerovatno imam grip, nema šta drugo biti. Ipak, posjetit ću ljekara. Pod hitno mi treba energije. Čekaju me brojne revije. Vruća kupka će me opustiti – zaključila je.

Dok je ležala u kadi i uživala u prijatnoj toplini vode, napipala je grudvicu na lijevoj dojci. Prva reakcija je bila šok. Druga – opet šok. Uslijedilo je negiranje, odricanje, nevjerica.

– Glupost. Nije mi ništa. Ne može mi biti ništa. Ne pušim, ne pijem. Mlada sam i zdrava. Svi u mojoj porodici su savršenog zdravlja. Radim gimnastiku, trčim, brinem se o svom tijelu. No, za svaki slučaj, otići ću doktoru – razmišljala je preplašena Ivona, tada dvadesetrogodišnji uspješni model.

Rak? Meni? Kakva glupost!

Svoju je karijeru počela graditi još sa 16 godina. Obišla je cijeli svijet, krasila naslovnice najprestižnijih magazina, nosila odjeću najpoznatijih kreatora.

– I da se meni desi rak? Ne, nema šanse. Zaista glupo – mislila sam tad.

– Dvanaest dana kasnije, posjetila sma svog ljekara u Minhenu, gdje provodim većinu vremena. Tamo mi je naime modna agencija.

– Prikrivajući strah, zatražila sam pregled tvrdeći da vjerovatno imam neku cistu na dojci.

– Ako je želite ukloniti, napravite sićušni rez. Fotomodel sam, ne mogu si priuštiti ožiljke…-nabrajala sam ja. Ljekar me poslao na biopsiju. Trudila sam se ne paničariti dok je tanka igla ulazila u moju dojku uzimajući uzorak tkiva za analizu.

– Narednog jutra, citološki je nalaz već bio gotov. Dijagnoza – rak. Preporuka – hitna mamografija, a nakon toga – mastektomija (odstranjenje dojke).

– Kakav ću ja model biti bez jedne dojke – rekla sam naglas smijući se histerično – prisjeća se Ivona stanja u kojem se nalazila prije dvije godine. Svojima u Zagrebu nije željela saopštiti poražavajuće rezultate. Prešutila im je i operaciju kojoj se podvrgla u tajnosti. Ostala je bez jednog dijela svog tijela. Rekonstruktivna plastična hirirgija donekle je nadomjestila prvobitni izgled ali…

– To nije bil o to. Samo saznanje da sam imala rak, da mi je osakaćena ženstvenost…no, nisam o tome htjela misliti. Otišla sam ubrzo u Rim, na novu reviju. Niko nije znao kroz šta sam prošla ni sa kakvim utvareama se borim. Poslije revije, dugo sam obilazila Koloseum, prisjećajući se historije u kojoj su na tom mjestu davno ljudi bacani lavovima.

Izdaja fontane

– Nije ni njima bilo lako, šta se ja žalim – ohrabrila sam se. Posjetila sam Vatikan i Španske stepenice. Ubacila sam hrpu kovanica u fontanu Di Trevi, poželjevši da naredni nalaz pokaže da se rak u potpunosti povukao iz mene.

– Kada sam se vratila u Minhen, čekali su me novi nalazi. Rak je zahvatio drugu dojku i dio plućnog krila. Osjetila sam da me fontana izdala, da me cijeli život izdaje – prisjeća se Ivona. Ovoga puta, svojima je saopštila istinu. Sve od početka.

Njeni roditelji, ugledni profesori, za razliku od Ivone nisu očajavali. Odmah su stupili u akciju. Već su od prije poznavali profesoricu iz Sarajeva, čuvenu doktoricu Trobradović. Obratili su joj se s molbom da pregleda njihovu kćerku.

– Sve ostalo što se dešavalo, pripada historiji. Doktorica mi je pomogla, savjetima i lijekovima. Više se ne bavim modelingom, povukla sam se iz svijeta visoke mode. Otvorila sam svoju školu malih manekena u Minhenu, s tim što sam se preselila u drugi stan. Onaj prvi je bio prepun zračenja što je uzrokovalo bolest. Sada više vremena provodim u Zagrebu. Često posjećujem i moju dragu doktoricu. Eliksir sa Kavkaza pijem i preventivno…-ispričala nam je Ivona.

Mišljenje doktorice

Energetska slika Ivoninog organizma je izgledala katastrofalno. Kanali pluća i perikarda su pokazivali iznimno povišen nivo energije, dok je ukupna energija u tijelu bila jako snižena, što je ukazivalo na opću iscrpljenost i slabost odbrambenog sistema. Sa Cedar Neutralizer zaštitnim uređajima neutralisali smo štetno zračenje koje je konstantnim djelovanjem, posebno u spavaćoj sobi, oslabilo njezin imunološki sistem omogućivši pojavu i širenje rak-ćelija u tijelu. Zatim uzastopnom primjenom Eliksira života sa Kavkaza kao i suplementarnih prirodnih preparata za zaustavljanje širenja raka, došlo je do veoma pozitivnih rezultata i znakova povlačenja bolesti, koji su kasnije postali vidljivi na nalazu digitalnog mjerenja energetskih meridijana, kao i na drugim nalazima koje je kasnije obavila.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!