Poštujte ova pravila i zaboravite na viruse i prehladu

Pravo je vrijeme da pripremite organizam za period koji slijedi

Svjetski poznati nutricionisti i stručnjaci za zdravlje savjetuju koje su to najbolje metode da se organizam pripremi za niske temperatute i zaštiti od napada virusa i bakterija. Ukoliko poštujete ova pravila, virusi i bakterije će vas zaobilaziti u širokom luku.

Počnite da uvodite vitamine u ishranu

Odličan početak je uvođenje vitamina u ishranu i namirnica koje su nutritivno bogate kako bi organizam ojačao i bio u stanju da se nosi da vremenskim promjenama.

Fizička aktivnost je obavezna

Osim ishrane, pojačana fizička aktivnost će doprineti jačanju imunog sistema.

Počnite već sad da jedete zimsku hranu

Hrana koja će vas ugrijati je odličan saveznik u borbi protiv virusa i ostalih elemenata koji narušavaju zdravlje. Neka se na vašoj trpezi nađu supe, čajevi i tople ovsene kaše.

Iskoristite posljednje zrake sunca

Iskoristite ovih nekoliko posljednjih dana kada sunce sija u punom sjaju kako biste nakupili određenu dozu vitamina D. Ovaj vitamin, koji je direktno odgovoran za dobro raspoloženje, je u deficitu tokom zimskog perioda, a mnogo čini za organizam.

Pobrinite se da imate dovoljnu količinu zaliha supe

Supe od povrća i mesa su najbolji odgovor virusima. Najbolje bi bilo da to budu one domaće koje ste sami napravili umjesto instant varijanti, jer ćete na taj način unijeti dovoljnu dozu vitamina i minerala.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!