Postoje bitne razlike: Kako i zašto varaju žene, a zašto varaju muškarci!

Evo koja vrsta prevare je znak da vezu treba okončati!

Svi bismo voljeli da izbjegnemo da budemo prevareni, ali šta kad se to dogodi? Onda se suočavate sa teškom odlukom – da li da probate da prođete zajedno kroz to i nekako povratite poljuljano povjerenje Ili da završite vezu i krenete dalje?

Postoje dva različita tipa varanja, a prepoznavanje razlike je ključno. Ljudi varaju da bi završili vezu u kojoj su ili da bi popunili emotivnu prazninu, piše britanski Metro.

Prvi slučaj se dešava kad želite da završite vezu i ne znate kako to da uradite, pa onda varate jer znate da će vas to razdvojiti. Jednostavno, nekad je lakše varati nego se suočiti sa stvarnošću, što je pogrešno. Ovom načinu varanja sklonije su žene.

Muškarci, međutim, češće varaju da bi popunili emotivnu prazninu. Dešava se da muškarac ima aferu sa nekim zbog fetiša odnosno sa osobom koja ima isti fetiš, a koji recimo to nije i za njihovu ženu. U emotivnu vezu ulaze kad im to zafali kod partnera.
Sve u svemu, drugi tip varanja je karakterističan za osobe koje ne žele da raskinu svoju vezu – oni samo pokušavaju da imaju sve.