Postavite mu jedno pitanje i saznajte gotovo sve o njemu!

Kada upoznajemo nekog, bilo da je na radnom mjestu ili na nekom događaju, ne možemo odmah znati kakva im je ličnost.

Zato nam treba vremena da upoznamo nekog. Većinu vremena ovo je teška stvar za otkriti jer ljudi nikada ne pokazuju svoju pravu prirodu u početku.

Većina nas želi da se predstavi u najboljem svjetlu i zbog toga dozvoljavamo samo našim pozitivnim osobinama da zasijaju.

Često se pitamo da li je osoba s kojom se bavimo uopšte vrijedna našeg vremena, jer ipak znamo malo o njoj. Kako možemo odrediti da li provođenje vremena sa nekim donosi plodove? Nažalost, nema pravog načina da saznamo to na samom početku, što znači da moramo rizikovati.

Prema novim istraživanjima, postoji jedno specifično pitanje koje možete postaviti da otkrijete nečiju ličnost, a to je šta oni misle o nekome drugom. Baš tako – tražeći od nekog da vam da mišljenje o nekoj osobi može biti baš ono što vam je potrebno da otkrijete kakvi su.

Profesor psihologije Dastin Vud ustanovio je da naša percepcija drugih, ili kako ih vidimo, zavisi od onoga kako vidimo sebe.Stoga, ako mislimo pozitivno o sebi, to će se reflektovati kako vidimo druge. U zavisnosti koliko ste srećni sa sobom će takođe uticati kako drugi vide vašu ličnost.

Ako ste optimistični u vezi sebe, to će se reflektovati na vaše ponašanje i drugi će pokupiti pozitivne vibracije. Mi kao individue imamo tendenciju da reflektujemo emocije na druge i tako možemo identifikovati mnoge osobine u njima koje mi posjedujemo.

Često, kada otkrijemo nešto iritantno na nekoj osobi, to je obično karakteristika koju mrzimo na sebi. Stoga, sljedeći put kada poželite naučiti više o osobi, slušajte ih kako govore o drugima.Mogu u suštini opisivati sami sebe.