Postanite roditelji uz feng shui savjete: Rasječen nar, slika voćnjaka i riža pod krevetom – bolje od rode donose djecu!

Prema feng shuiju, određeni simboli postavljeni na određena mjesta u kući, mogu itekako povećati plodnost

Feng shui je drevna vještina uređenja prostora što ima za cilj dobar protok pozitivne energije či, koja opet, donosi zdravlje i prosperitet cijelom domu. Feng shui obuhvata mnoge oblasti: posao, karijeru, zdravlje, ljubav…a sve je to predstavljeno zamišljenom mrežom sa devet kvadrata  koji pokrivaju površinu stana. Aktiviranjem određenih sektora automatski se poboljšava stanje i u nekom drugom životnom segmentu. Budući da je sterilitet zadnjih godina veoma aktuelna tema, pogledajmo kako feng shui može pomoći ovoj problematici.

Generalno čišćenje

Kada ste sigurni da ne postoje zdravstveni problemi  koji uzrokuju neplodnost, pokušajte i sa fengshui savjetima. Sredite stan po pravilima fengshuija, a u određene sektore ubacite određene figurice. Provjerite i je li blokirana  energija u vašem domu. Prenatrpanost stvara lošu energiju. Či treba da se neometano kreće kroz kuću bez da se sudara s namještajem, kutijama, neredom…

Održavajte kuću čistom, prljavština stvara negativnu energiju. Ne čekajte da vam se skuplja prljava odjeća, suđe…posebno kupatilo mora uvijek biti besprijekorno čisto. Redovno čistite prozore i u kući držite samo zdravo i njegovano bilje (u spavaćoj sobi biljkama nije mjesto).

Drvo pred vratima blokira začeće

Povoljno je ako se ispred ulaznih vrata nalazi otvoreni prostor kao što je travnjak. Ako nešto blokira ulaz, brdo, drvo, telefonski stub…energija koja podstiče začeće može biti blokirana. Kačenjem zvončića oko ulaznih vrata možete ublažiti tešku energiju koju emituju prepreke, a postavljanjem ogledala u blizini samog ulaza, moguće ju je “odgurnuti” od svog doma. Bitno je da ogledalo ne bude postavljeno tako da reflektuje ulazna vrata jer energija treba slobodno da ulazi u vaš dom kao i da neometano protiče kroz njega.

Spavaća soba

Spavaćoj sobi posvetite najveću pažnju. Prostor ispod kreveta mora biti besprijekrono čist. Tu ništa ne držite, nikakve pakete, kutije, poklone, odjeću…to nije prostor za skladište. Prostor ispod kreveta mora biti čist. Iznad kreveta ne treba biti jako osvjetljenje jer ono blokira energiju solarnog pleksusa. Nije dobro ni iznad kreveta imati ventilator. Izbjegavajte crvenu boju jer je njena energija goruća, nepovoljna za začeće.

Neka djeca skaču po krevetu

Kada vam dođu gosti s malom djecom, pustite djecu neka skaču po vašem krevetu. Dječiji osmijesi i sreća dok se zabavljaju – stvaraju jako puno pozitivn energije.

Čarobna jaja

Jaje predstavlja simbol života. Ne morate u spavaćoj sobi držati jaja jer je bitan samo oblik. Postavite u prostoriju jajolike komade poludragog kamenja jaspisa ili ahata, a možete i kopiju Faberžeovih jaja da stavite.