Poslušajte pjesmu koja umanjuje stres kao nijedna druga

Kako se riješiti stresa, tjeskobe, napetosti? Jedno od rješenja može biti slušanje muzike, ali ne bilo koje. Novo istraživanje dokazalo je da jedna pjesma umanjuje tjeskobu za čak 65 posto.

Imate li loš dan, pustite si glazbu koja će vas opustiti i oraspoložiti. Naime, firma za neuromarketing Mindlab International sastavila je listu 10 pjesama uz koje će stres, napetost i tjeskoba nestati, a osjećaj opuštenosti, zadovoljstva i sreće će vas ispuniti.

Sudionici istraživanja trebali su riješiti zahtjevne slagalice pritom slušajući glazbu. Koristeći podatke zabilježene u senzoru, znanstvenici su mjerili promjene u ritmu srca, krvnog tlaku i disanju ispitanika. Jedna pjesma posebno se istaknula po svojem opuštajućem učinku, “Weightless” glazbenog trija Marconi Union. Naime, upravo je ta pjesma smanjila osjećaj tjeskobe za čak 65 posto. Weightless je djelovala toliko opuštajuće da su neke ispitanice osjetile pospanost slušajući je zbog čega je znanstvenici ne preporučaju slušati tokom vožnje. Poslušajte!