POSLASTICA ZA SVA VREMENA: Nutela torta bez pečenja

Ovo je najkremastiji zalogaj koji ćete okusiti! Lako se pravi, a užitak je neponovljiv

Sastojci za koru:
250 g mljevenog keksa
40 g putera
100 ml soka od breskve ili kajsije
30 g čokolade u prahu

Sastojci za fil:
250 g krem sira
50 g šećera
150 g nutele
500 ml slatke pavlake

Sastojci za ganache kremu:
150 g čokolade noissete (ili neka druga mliječna čokolada)
150 ml slatke pavlake

Priprema kore:
1. korak: Pomiješati keks i čokoladu u prahu, i na laganoj vatri otopljen puter, a po potrebi dodavati malo soka da bi se dobila smjesa koja se ne mrvi.
2. korak: Utisnuti u kalup (veličine 26 cm) i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.

Priprema fila:
1. korak: Zagrijati nutelu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, a zatim ovu smjesu podijeliti u dvije posude na dva jednaka dijela.
2. korak: Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmiješati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
3. korak: Premazati koru, prvo sa bijelim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.

Priprema ganache kreme:
1. korak: Na pari otopliti čokoladu i slatku pavlaku i ohladiti. Povremeno promiješati dok se hladi, da se ne bi stvorila na površini stvrdnuta smjesa.
2. korak: Nakon toga, nutela torta se može preliti granache kremom.
3. korak: Poželjno je da nutela torta odstoji 3-4h prije posluživanja.

Napomena:
Ukoliko koristite biljnu pavlaku dovoljno je da je samo dobro umutite, dok je za korištenje mliječne slatke pavlake potrebno dodati i 1 kremfix.