POSJETE VANZEMALJACA NISU ZAOBIŠLE NI BIJELU KUĆU: Jimmy Carter je vidio svemirski brod

Nepoznati leteći objekti zvanično ne postoje, ali se svakodnevno negdje u svijetu viđaju ili susreću nepoznati objekti i bića koja nazivamo vanzemaljcima.

Svakodnevna otkrića i tvrdnje naučnika o postojanju života na drugim planetama sunčevog sistema, uzburkaju radoznalost i maštu običnih smrtnika. Svjetske sile, poput: Sjedinjenih američkih država, Rusije, Japana i Kine vrše ispitivanja svemira te se velikim koracima približavaju tvrdnji da u svemiru nismo sami.
Nepoznati leteći objekti zvanično ne postoje, ali se svakodnevno negdje u svijetu viđaju ili susreću nepoznati objekti i bića koja nazivamo vanzemaljcima. Informacijska tehnologija i brz prenos vijesti omogućavaju i potvrđuju činjenicu da pored nas postoje i nama nepoznata bića. Česte su vijesti poput: ruska vojska je ispalila nekoliko svjetlosnih raketa prema NLO-u koji se pojavio iznad tamošnjeg sela Lesopilnij, ili  pored aviona je velikom brzinom proletio nepoznati leteći objekat. 
Ni nauka ne „sjedi skrštenih ruku“,  fizičar Michio Kaku čestim nastupima u medijima objašnjava zašto vjeruje da vanzemaljci postoje. Ispostavlja poznatu činjenicu  o postojanju sto milijardi galaksija. Svaka galaksija ima oko sto milijardi zvijezda, Kaku tvrdi da u tolikom prostranstvu sigurno ima života. Američka istraživačka agencija NASA uz pomoć savršenog svemirskog teleskopa Kepler, došla je do otkrića o postojanju Zemlji sličnih planeta.
Na Marsu je otkrivena voda, na drugim planetama specifične bakterije, koje su dokaz postojanja života izvan nama poznate dimenzije. Astrobiolog Lewis Dartnell kaže:
Postoji cijeli egzotični zoološki vrt planeta u svemiru. Neke nisu ni nalik na nama poznate iz našeg Sunčevog sistema. Život na takvim planetama mogao bi postojati.
Svemirski brodovi iznad Bijele kuće
Nakon svjedočenja, tvrdni naučnika i dokaza koji su na svakom koraku, u ljudima je naseljen skepticizam o postojanju vanzemaljaca. Još uvijek nagađamo, iako postoje više od dvjesto godina stare bilješke o neobičnim susretima i posjetama vanzemaljaca.
Prvo zabilježeno kretanje nepoznatog letećeg objekta datira iz 1800. godine. Krajem marta, Prediger Fritch iz Quedlinburga uočio je neobičnu malu tačkicu koja  prelazi preko Sunca. Dvije godine nakon toga, ponovo je uočio isti leteći predmet. Daleke 1897. godine u gradiću Aurora (Teksas) srušio se nepoznati leteći objekat u kojem su mještani pronašli mrtvo tijelo te ga pokopali po lokalnim običajima.
Nisu samo obični ljudi meta vanzemaljaca, američki predsjednik Jimmy Carter je 1969. vidio neindetifikovani leteći objekat. Dvije godine kasnije, poznati američki astronaut Neil Armstrong, tvrdi da je  vidio dva NLO-a kada je Apollo 11 sletio na Mjesec. Mnogo pilota je imalo slično iskustvo i susrete sa neobičnim letjelicama, čudnom svjetlošću ili bićima koja su susretali leteći zrakom. Postoje i neki navodi, da je 11. septembra  snimljen NLO za vrijeme napada na World Trade Center u New Yorku. To nije prvi put, da se svemirski brodovi nalaze oko poznatih i važnih američkih objekata. Prije osam godina, tačnije 27. aprila 2005. godine evakuisano je osoblje Bijele kuće. Neidentifikovani leteći objekat je ušao u zabranjenu zonu iznad Bijele kuće, nakon evakuacije slijedilo je neobično i nerealno objašnjenje: Oblak ili nekoliko ptica, našli su se u zabranjenoj zoni te je zbog toga uslijedila evakuacija. Čudno, zar ne?
Tvrdnje naučnika, neobična iskustva i svjedočenje običnih smrtnika, američkog predsjednika Cartera ili stanovnika teksaškog gradića, nisu dovoljna da povjerujemo u postojanje vanzemaljskih sila. Beskrajnost svemira, mnoštvo planeta, zvijezda i nebeskih tijela udomljuju nezemljane koji se iz nekih nepoznatih  razloga spuštaju na našu planetu. Oni dolaze, možda upravo traže vas.