PORUKE ODOZGO? Čudni znakovi na jabukama pojavili se na jabukama u Tuzli

U našu redakciju proteklog je vikenda stiglo pismo jedne naše čitateljke iz Tuzle, sa nadasve neobičnom molbom. Naime, pored pisma, čitateljka koja je zamolila da joj ne objavljujemo identitet, priložila je i dvije slike svojih jabuka, koje su zapravo i povod oglašavanja naše čitateljke.

U pismu stoji: “Draga redakcijo, obraćam se samo vama sa molbom da mi pokušate sa nekim od vaših stručnjaka, rastumačiti šta ovo znači. Na mom stolu donedavno su stajale četiri jabuke, zrele i čiste. Dvije sam pojela, a dvije su ostale u zdjeli sa voćem. Već sutradan, zapazila sam u prolazu nešto veoma čudno, što me je iznenadilo ali i uplašilo. Naime, jabuke su bile ispisane čudnim znakovima. Neke od tih znakova prepoznala sam u egipatskom pismu, međutim, ja u stanu živim sama pa ne znam šta da mislim. Interesannto je da jabuke ovako stoje već 15 dana, i ne mijenjaju se, niti truhnu. Jabuke sam pokazala rodbini i prijateljima i ko god ih je vidio, naježio se. Pretpostavljam da su ovo nekakve poruke, ali od koga i šta znače? Nije mi potreban publicitet ni fama, ozbiljna sam starija osoba, mentalno zdrava, ali ovo me zabrinjava. Jabuke ne smijem da bacim, stoje u trpezariji sa tim čudnim znakovima na sebi. Nadam se da ćete me shvatiti ozbiljno i pokušati mi pomoći da demistifikujem ovu čudnu situaciju” – završava svoje pismo čitateljka iz Tuzle.

Prema mišljenju jednog grafologa iz Zagreba, a koji je i profesor matematike i hemije po zanimanju, znakovi sa jabuka su veoma pozitivni. Naš sagovornik rado je pristao dati svoje mišljenje, ali pod uslovom da ne objavljujemo njegov identitet.

– Ne želim pozornost nikakvu na sebe skretati, ni publicitet, to mi ne treba, ali koliko ja mogu vidjeti, ako na jabukama postoji ikakva poruka, ona je jako pozitivna. Možda bi neki ezoteričar ili duhovnjak to bolje rastumačio, ali sa stručne strane, po meni se ovdje radi prije svega o mješavini matematičkih, životinjskih i duhovnih simbola. Tako imamo nulu, koja je simbol savršenstva, zemlje, svemira i najsavršeniji je geometrijski oblik, potom imamo polegnutu osmicu koja je uito prema zakonima matematike, simbol beskonačnosti, a tu je i sedmica, prema mnogim vjerovanjima – sretan broj. Takođe, koliko ja vidim, tu je znak anđela, a potom i psa – koji simboliše odanost i prijateljstvo; guštera (tumačenje je slično kao za psa); onda vjevericu i malog medu. Pažljivom posmatraču, neće izbjeći činjenica da se iznad svega nalaze oblaci i lik anđela čuvara, a sve je uvezano sistemom krugova – savršenstva. Sve to – može biti slučajnost i ne mora imati nikakve veze sa stvarnošću, može se raditi o nagađanju, sposobnosti mašte i lične percepcije, i to je sve što mogu reći vašoj čitateljki – rekao nam je profesor.

(arhiv Aure)