Poruka Venere u Blizancima za sve znakove od 24.04. do 19.05.2018.godine

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Ovan: 

Venera će se nalaziti u 3. kući od vašeg Sunca. Kod vas maksimalno dolazi do izražaja komunikacijska crta Venere u Blizancima. Očekuje vas mnogo komunikacije sa drugim ljudima, mnogo više nego inače. Neki poljuljani odnosi bi se mogli obnoviti, ali bez većeg uspjeha. Pored komunikacije vezano uz realiziranje ideja, intenzirat će se komunikacija sa svim bliskim ljudima, prijateljima, dobrim poznanicima, rođacima, susjedima,…Obzirom da se ne možete baš pohvaliti darom velike empatije, sada je pravo vrijeme da se potrudite shvatiti druge i pomoći im. Upamtite – svatko od nas ima svoju priču. Da bi vas drugi razumijeli, potrebno je da i vi njih razumijete i ne osuđujete. Naravno, u ovom periodu mnogi od vas će uživati u tračanju, što i nije tako loše, u smislu izduvnog ventila..No, pazite da ne pretjerate. Onda, mnoge očekuju zanimljiva poznanstva putem društvenih mreža i interneta. Povoljan je period za kupnju suvremenih sredstava komunikacije, kao što su mobiteli, kompjuteri, lap-top uređaji, tablet uređaji, isl. Također, jako je povoljno za riješavati sve što se tiče vašeg voznog parka…npr. kupnja novog auta, ili prodaja, ili renoviranje i adaptacija postojećeg. U slučaju da imate sklopiti neki važan ugovor, samo dobro promotrite svaku njegovu stavku, konzultirajte stručno lice, i sve će biti u redu. Ukoliko imate za riješavati nekakva papirološka pitanja, konačno će vam se “osmjehnuti sreća”.

Bik:

Financije su na dnevnom redu. Niti malo čudno za vas, dragi Bikovi.  Prošli period vam nije financijski bio naklonjen, ali sada se stvari mijenjaju na mnogo bolje. Naime, Venera se u 2. kući od Sunca, a 2. kuća predstavlja materijalne vrijednosti i novac Pružaju vam se sjajne prilike da riješite svoje financijske izazove, kao i da poboljšate prihode kroz nove radne aktivnosti. Ukoliko imate poteškoća sa povratom novca koji vam duguju, sada se intenzivirajte i budite uporni, urodit će plodom…Možda će biti odgađanja, ali ishod je pozitivan, to je najvažnije. Pored toga, Venera u vašoj 2. kući nastavlja hedonističku crtu, posebno što se tiče uživanja u hrani i raznim delicijama. Pazite na kilažu, jer ako pretjerate možete imati problema sa unutarnjim organima. Na osobnom planu, prolazite kroz fazu velike transformacije i iskorjenjivanja svih nagomilanih, duboko potisnutih neuogdnih emocija, što nije lak proces, ali u konačnici donosi veliku buđenje. Nakon 19.05. biti ćete mnogo pozitivnija osoba, koja ima daleko definiranije ciljeve i čvršće stavove.

 Blizanci:

Venera se nalazi u kući u kojoj je vaše Sunce. Idealno za nove poduhvate. Intenzvirajte se, vezano uz sve što predstavlja vaše istinske želje i težnje. Ne sumnjam da hoćete. Ako ste stariji i uvjerili su vas kako nemate što više tražiti od života, itekako imate. Samo je važno oslušnuti svoje emocije, osvjestiti ono što vam predstavlja ugođaj, i držati fokus na tomu. Ne obraćajte pozornost na stavove okolice,…Možda vas, ukoliko se usmjerite ka realizaciji vaših duboko skrivanih potencijala i ciljeva, ta okolica počne gledati čudno,…no zapitajte se – je li vam oni plaćaju račune?…i sve je jasno ko dan. Zar ne!? Poruka Venere za ovaj period je – Udahnite život punim plućima, i budite u svakom trenutku svoji.  Pored toga, mnoge od vas očekuju vrlo zanimljiva poznanstva sa osobama sa kojima imate mnogo podudarnost…Ta poznanstva mogu prerasti u snažna prijateljstva i-ili u lijepe i skladne emotivne veze. Što se financija tiče, dolazi do stabilizacije, samo je važno iskorjeniti sva negativna uvjerenja u vezi sa novcem, što vama, kao futuristima nikako ne pada teško.

 Rak: 

Vama se dragi Rakovi, Venera nalazi u 12. kući. Ova pozicija je idealna za one koji se bave kreativnim poslovima, umjetnošću, kao i humanim poslovima. Tu možete očekivati veliku podršku drugih ljudi, i to ljudi koji posjeduju stručnost i ideje, te znaju cijeniti vaše originalne ideje i poduhvate. Ukoliko ste tip koji se prepušta valu sudbine, ovaj period može biti vrlo težak, u smislu opasnosti da drugi iskoriste vašu slabost…Spomenuto se može dogoditi kako na planu emocija, tako i na planu financija. Mnogi će se prepustiti ljubavnom uživanju sa osobom koja će isprva djelovati vrlo sigurno, ali to je samo maska kukavice, koja vam može donijeti mnogo patnje. To nikako ne znači da ne ulazite u ljubavne odnose, no distanca je neophodna. Što se tiče financija, izbjegavajte posuđivati novce, i vodite računa gdje ih držite, kao i sve druge materijalne vrijednost, jer možete lako biti žrtva pljačke. Također, dobro osigurajte svoje nekretnine. Ukoliko svoju nekretninu dajete u najam, savjetuje se oprijez vezano uz najmodavce, koji bi vam mogli napraviti manju štetu….A, ukoliko još niste dali svoju nekretninu u najam, a težite tome, kada se pojave zainteresirani, obavezno odmah sklopte precizan ugovor. U slučaju da prodajete nekretninu, nije povoljan period,..U tom slučaju, iznimku predstavljaju nekretnine sa niskom tržišnom vrijednošću, kao i stare nasljeđene nekretnine, gdje vrlo lako možete ostvariti prodaju, ali po vrlo nepovoljnim uvjetima za vas. Naravno, iz svega možete zaključiti, kako nije povoljno za kupnju nekretnina, izuzev ako im namjena nije zbirnjavanje i pružanje psiho-socijalne pomoći socijalno ugroženim ljudima i životinjama, kao i formiranje vjerskih objekata. Savjet za ovaj period je da poklanjate što više, koliko god ste u mogućnosti, jer ćete na taj način, znatno se riješiti svog teškog karmičkog nasljeđa.

Lav:

Venera je u vašoj 11. kući. Ovo je lijepa pozicija za Veneru. Pravo je vrijeme da se usmjerite ka svojim ciljevima, željama, planovima, nadama. Bez dvojbi i previše razmišljanja, učinite sve novo, za što smatrate da će vas učiniti sretnijom osobom. Možda ste u fazonu – ne može i tisuću jednog izgovora…No, ako nešto jako želite, izgovora ne smije biti…Izgovori su ubojice uspjeha i sjeme mediokritetskog života. Možda ne možete to što želite učiniti onako kako zamišljate, ali iznađite kompromisno riješenje…Krenite manjim koracima….Život je putovanje, upamtite to dobro. Vaše ideje u ovom periodu su genijalne i originalne, i šteta bi bilo i po vas i po druge, da kako-tako ne ugledaju svjetlost dana.  U ovom periodu, možete se nadati sklapanju zanimljivih poznanstava, uspostavi prijateljstava koja imaju značajnu perspektivu, a mnogi od vas i liberalnim ljubavnim vezama. Što se tiče posla i financija, situacija se popravlja. Od 28.04. pa sve do 19.05. sjajni su uvjeti za novi, bolje plaćeni posao, mada mnogi se mogu nadati i povišnici. Ako niste zadovoljni poslom koji radite, brzo se usmjerite na traženje novog posla, gdje je samo bitno vjerovati u sebe i posao će doći. Pored navedenog, dobre su mogućnosti za riješavanje svih pitanja koja se tiču penzije. Savjet je da se priključite nekoj grupi za samopomoć, volonterskoj organizaciji, ili kakvoj drugoj humanitarnoj udruzi.

Djevica:

Venera se nalazi u vašoj 10. kući koja predstavlja profesiju, status, karijeru, posao,…Odlični su uvjeti za sve što se tiče poslovnog napretka. Ako ste nezaposleni, očekujte u ovom periodu zaposlenje, i bit ćete prilično zadovoljni dobijenim poslom. Ako ste nezadovoljni poslom koji radite, usmjerite se na novi posao, neophodna vam je promjena. Ako ste privatni poduzetnik, očekuje vas pregršt novih dobrih mogućnosti i poduhvata, koji će voditi sveopćem napretku. Komunikacija sa osobama iz poslovnog okruženja biti će sasvim pozitivna i puna razumijevanja, kao i razmjene ideja. Ukoliko ste u mirovini, molim vas, iznađite sebi neku novu radnu aktivnost, ma koliko da ste sada zadovoljni svojim životnim ritmom…Naprosto potrebno vam je nešto novo. Zatim, odlične su mogućnosti za sve vrste suradnji sa državnim institucija. Što se tiče ljubavnog i obiteljskog života, mnogi će u ovom periodu, odlučiti se na sklapanje braka. U slučaju da imate kakav ozbiljniji zdravstveni problem, krajnje je vrijeme da poradite na svom imunom sustavu, kroz uzimanje homeopatskih preparata, kao i čajeva, biljnih mješavina, isl.

 Vaga: 

Venera se nalazi u vašoj 9. kući. Urođeni osjećaj za pravdu još više dolazi do izražaja. Pa, ako vodite nekakav pravni spor, ili se na bilo koji drugi način borite za pravdu, konačno dolaze dobri, štoviše divni dani. Možda, konačna manifestacija ne dođe baš u ovom periodu, ali ubrzo će sigurno. 9. polje predstavlja duge boravke u inostranstvu, te ako razmišljate na tu temu, očekujte pozitivan razvoj događaja. Navedeno se odnosi i na sve vas koji surađujete sa strancima, inostranim kompanijama i slično. Jako je dobro za one koji teže privremenim poslovima u inostranstvu. Kako je Venerin dispozitor Merkur u 3. polju od vašeg Sunca, uspjeha ćete imati svi koji težite ostvarenju trajnijih ili trajnih boravaka u inostranstvu. Pored navedenog, u ovom periodu Venera, iako je neprijatelj učenju, ipak će donijeti sreću svima koji pohađate određeni edukacijski program, ili ste u dvojbi oko izbora škole, fakulteta ili tečaja…Ako imate dvojbe, savjet je – slušajte samo svoje srce, jer ono je nepogriješiv vodič, posebice sada kada je Venera aktivna. Savjet je da se više usmjerite na svoj duhovni razvoj, a u ovom periodu najviše bi vam odgovarao razvoj kroz pozitivnu psihologiju, zakon privlačenja ili anđele.

 Škorpion: 

Venera će se nalaziti u vašoj 8. kući odakle se ne vidi Sunce, pa se vrlo lako može desiti da od svih znakova najmanje iskoristite pozitivnu Venerinu crtu. Uspjeh vam dolazi kroz reguliranja pitanja novca koji se ne tiče vaših osobnih prihoda. Npr. podizanje kredita, refinanciranje kredita, povrat dugova isl. Samo se nemojte opteretiti. Vjerujte. Sada je pravo vrijeme da raskrstite sa uvjerenjima koja vam ne služe. Da svoje čvrste stavove i principe objedinite sa novim stremljenima Venere. Takav je život. Sve teče, sve se razvija. Pa, ono što je do prije nekog vremena bilo super, sada može biti pogubno. Prilagođavanje novim tijekovima na svim životnim poljima predstavlja neminovnost. Kad god vas uhvate teške misli, samo preusmjerite fokus na ono što vam predstavlja zadovoljstvo, ma koliko vam to u danom trenutku bilo teško. Život nije robovanje i patnja, već uživanje i stalno učenje. Poradite na jačanju povjerenja u život…Prepustite mu se…Vjerujte mu… I posebno, kada vam kaže da za svaki problem postoji riješenje, kao i da su srećea i sloboda dva najuzvišenija ideala ka kojima svi težimo…Naravno, lako ostvariva, samo ako svoju svijest isprogramiramo u smjeru da budemo sretni, rasterećeni i slobodni.

 Strijelac:

Venera će se naći u vašem 7. polju, dakle preko puta vašeg Sunca. Po prirodi ste uglavnom liberalni, humani i optimistični, ali mnogi od vas su nekada vrlo netaktični i skloni davanju obećanja koja ne možete ispuniti. Sada je vrijeme rada na usklađivanju sa drugima. Takta i strpljenja će vam biti itekako potrebno, posebno ukoliko se radi o poslovnim odnosima. No, kako ste po prirodi otvoreni za svaki vid rada na sebi, spomenuto vam nikako neće teško pasti. U predstojećem periodu očekuje vas doista mnogo usmjerenosti i upućenosti na druge, kao i razni vidovi suradnje. Možete naići na svakojake osobe, prilično naporne, koje su sklone crpiti energiju, pa je zato potrebno u startu uspostaviti adekvatnu distancu…Ne, naravno sa svima…Ali, ako vam je netko sumnjiv, onda svakako. Mnogima će doći do uspostave vrlo čvrstih i stabilnih poslovnih partnerstava. Kada smo već kod posla, veliki uspjesi očekuju javne ličnosti, kao i sve čiji posao ima veze sa medijima i zabavom. U slučaju da planirate pokretanje osobnog biznisa, najbolje bi bilo da to bude nekakav vid uslužne djelatnosti, sa elementima zabave ili pak pružanja psiho-socijalne pomoći i zaštite. Zatim, kako je Venerin dispozitor Merkur u 5. polju, a vladar vašeg Sunca, Jupiter u 12. polju, mnogi se mogu nadati pravom ljubavnom vatrometu…Mnogima od vas se pojavljuje osoba kojoj nećete moći odoliti…Zbog retrogradnosti Jupitera, vrlo lako može biti riječi o nekome iz prošlosti ili nekome koga već poznajete. Prepustite se tom snažnom ljubavnom zanosu, ali bez pretpostavki i planiranja, jer ovaj odnos će zahtjevati značajnu dozu slobode,…Ako mislite da ovaj odnos opstane na dulje staze, morate jedno drugom dati punu slobodu, i kloniti se potencijalnih ljubomornih ispada. Mnogi koji su u vezama, mogli bi se upustiti u paralelnu vezu. A, ako planirate zajednički život i brak, mogućnosti su odlične, samo je važno da se dobro preispitate o razlozima zbog kojih se želite odlučiti na takav korak…Npr. ako je veza u krizi, zajednički život ili brak, može donijeti samo gore. Ako ste u stabilnom braku, razmislite o proširenju obitelji. Pored toga, jako su povoljni uvjeti za sve vrste pravnih procesa, kao i za sve što se tiče trgovine. Savjet: Posvetite se više zabavnom životu, koji će vam biti neophodan skoro kao zrak. A, ako ste kreativna osoba, više se fokusirajte na razvoj svojih kreativnih potencijala.

 Jarac:

Venera će boraviti u vašoj 6. kući. Inače, 6. kuća je pod vlašću Merkura, baš kao i znak Blizanci u kome se nalazi Venera. Pruža vam se izvanredna prilika da privedete kraju ili u potpunosti riješite sve ono na čemu ste bili aktivni u prijašnjem periodu. Od vas će se zahtjevati da obratite mnogo pažnje na detalje, kao i da okončate sa svim onim što se vuče iz prošlosti i onemogućava napredak na određenim životnim poljima…Posebno što se tiče radnih aktivnosti i posla. No, to vam neće predstavljati nekakav veliki problem. U ovom periodu snažno ćete biti fokusirani na svoj krajnji cilj, što će dovesti do toga da sa lakoćom obavljate i najdosadnije zadatke i obaveze. Kako je Jupiter u 1. polju, svakako uz značajnu dozu sreće koja će vas pratiti. 6. polje predstavlja zdravlje, pa ukoliko imate kakvih većih problema, savjet je da potražite još jedno ili dva lječnička mišljenja, kao i da se usmjerite ka alternativnim metodima liječenja. Svaka bolest koja zadesi Škorpiju ima korijene u emocionalnom disbalansu, gdje klasična medicina ne može biti mnogo od pomoći. Potreban vam je kompletan tretman, koji će u prvom redu podrazumijevati liječenje duše. Pored toga, poželjno je da uzimate više vitamina A, C i D, kao i da što više vremena provodite u prirodi, okruženi pitomim životinjama. U ovom periodu, jako bi bilo lijepo, ako biste se pridružili nekoj udruzi koja se bavi pravima životinja, ili (ako vam mogućnosti to dozvoljavaju) da udomite napuštenu životinju.

Vodenjak:

Venera će tranzitirati kroz vaše 5. polje. Inače, 5. polje je Venerino polje. Pa kud ćete ljepše!? Novih ideja neće manjkati. Uživati ćete u svakom trenutku. Mnogo akcije, pokreta i dinamičnosti dat će vam jednu veliku dozu životne radosti. Sve što radite, radit ćete sa zadovoljstvom i velikim entuzijazmom.  Sve što želite, i sve čemu stremite ide putem svoga razvoja, i uspješan ishod neće izostati. Pored toga, mnogi od vas nikako nećete zanemariti i polje zabave i druženja…Dapače,  upoznati ćete mnogo zanimljivih ljudi, koji su po slobodnjačkom duhu, nalik vama. I sa tim osobama može doći do uspostave i razvoja vrlo kvalitetnih odnosa. Želja da se ostvarite u ljubavi biti će prisutna, ali ne po svaku cijenu. Bilo da ste slobodni, bilo da ste zauzeti, jedna osoba će vam privući pažnju, i vrlo je moguće da sa njome budete poželjeli, pa čak i ostvarili nešto više, ali je povlačenje nakon nekog vremena sasvim izvjesno. Kod mnogih koji su u stabilnoj vezi ili braku intenzivirati će se razmišljanja o potomstvu, mada se konkretna manifestacija po tom pitanju, lako može odgoditi za drugu polovicu 5. mjeseca, pa čak kod nekih i na zadnja 2 mjeseca ove godine. Savjet je da maksimalno poradite na svojoj kreativnoj strani. Mada, mnogi će ju primjeniti u svim radnim aktivnostima. Pored toga, posjeta kreativno-umjetničkim događajima i manifestacijama može vam dobro napuniti baterije za još bolje djelovanje u smjeru ispunjenja onog što želite i čemu stremite.

 Ribe:

Venera će prolaziti kroz vaše 4. polje pa sve novo što započnete u ovom periodu, imati će blistavu budućnost, dok sve čijem završetku težite ulazi u svoju veliku završnicu. Uzevši još u obzir tranzit Merkura u Ovnu u 2. kući, iznimno su dobri aspekti za sve vrste rada sa nekretninama, a posebno što se tiče prodaje ili kupoprodaje. Ukoliko se bavite zemljoradnom ovo će biti jedan od najboljih perioda u proteklih oko 3 godine. Također, uspjeha će imati svi koji se bave osobnim biznisom, i to najviše proizvodnjom. Kako je vladar vašeg polja posla, Merkur u 2. kući, a Venera u 4. kući koja predstavlja nove početke, sjajne prilike se pružaju onima koji tragaju za zaposlenjem ili novim, boljim poslom. Mada, savjet je usmjeriti se ka izgradnji osobnog biznisa, polako i uporno. Zatim, tranzit Venere kroz 4. polje stavlja fokus na polje doma i porodice. Mnogi će imati želju za provesti što više vremena u toplini svoga doma, kao i da usrećite svoje ukućane i drage ljude koji vam dolaze u dom. Pored toga, pružaju se sjajne mogućnosti da kroz otvoren i direktan razgovor razriješite sve nedoumice i konflikte koje imate sa članovima svoje porodice. Mnogima će doći radosne vijesti vezano uz proširenje obitelji.

(aura.ba)