Porovjerite gdje se nalazi Venera u vašem natalnom horoskopu i saznajte: KOLIKO IMATE SREĆE U ŽIVOTU?

Ako je Venera u nekom od uglova, a to su prvo, četvrto, sedmo ili 10. polje horoskopa, onda je to dobar nagovještaj sreće.

Postoje brojne definicije koje pokušavaju da daju odgovor na pitanje šta su to ljubav ili sreća. Svako od nas ima svoj, neponovljiv, obrazac po kom vrednuje pojam sreće. Jedno od najčešćih pitanja, a možda i najnezahvalnijih, jeste: “Hoću li imati sreće u životu?” Odgovor na to je teško dati, jer, životni ciklusi se mijenjaju. Da bi čovjek znao da je u nekom trenutku bio sretan, on je morao, tokom života, da doživi i suprotno stanje, kako bi znao da napravi razliku.
Gledano iz ugla astrologije, Venera, kao simbol radosti, egzaltirana je u Ribama, znaku koji je simbol oprosta. Takođe, Saturn, planeta odricanja i strpljenja, egzaltiran je u Vagi, znaku čiji je vjesnik Venera. Ukratko rečeno, radost (Venera) kroz oprost (Ribe/Jupiter) i strpljenje (Jarac/Saturn), prvenstveno prema sebi, a onda i prema drugima, siguran je put u sveopštu harmoniju koja je neophodna uvijek, a naročito ovih dana.
U ličnom (natalnom) horoskopu, kako se odnosimo prema životnim iskustvima, bilo da su prijatna ili neprijatna, potražićemo gdje se nalazi Venera.

Ako je Venera u nekom od uglova, a to su prvo, četvrto, sedmo ili 10. polje horoskopa, onda je to dobar nagovještaj sreće.

Venera u prvom polju opisuje da je osoba draga, prijatna, da ima naglašen osjećaj za radost i da najveću sreću doživljava upravo kroz svoju blagu prirodu. Ona svojom pozitivnošću privlači identične ljude i događaje.

Ako je Venera u četvrtom polju, radost se ispoljava kroz unutrašnji život, dom i porodicu. To je polje gdje osoba pronalazi utočište i najveću radost. Ako je neko drag ima Veneru u četvrtom polju.

Kada je Venera u sedmom polju, sreća se doživljava kroz iskustvo ljubavi sa drugom osobom. Osim toga, osoba je ispunjena pred publikom ili javnim eksponiranjem.

Venera u desetom polju govori o čoveku koji sebe pronalazi u karijeri i javnim nastupima, položajem u društvu. Ovo su, često, ljudi kojima je posao da usrećuju druge. Neretko, muzičari i glumci.