Porodicu iz Mančestera već 13 godina proganja duh: “Malkoma smo prihvatili kao člana porodice, gostima uvijek skuha čaj!”

Karen Wakefield, 52-godišnja stanovnica Manchestera, tvrdi da već 13 godina živi u suživotu s duhom Malcolmom. Iako se Malcolma uglavnom boje, porodica ga je odlučila prihvatiti i potpisivati na čestitkama

Karen sa svojim partnerom i kćeri doselila u novu kuću, osjetila je prisutnost misteriozne energije. U želji da sazna više o tome, posjetila je nekoliko medija (osobe koje tvrde da su u kontaktu s duhovima preminulih i s njima navodno komuniciraju) te na ouija ploči uspjela saznati da se misteriozna energija zapravo zove Malcolm i da je preminuo 1858. u dobi od 57 godina.

Nakon 13 godina suživota, nereda koji je Malcolm ostavljao u formi razbijenih porodičnih fotografija, lupanja vratima te čak kopiranja glasa Kareninog partnera – porodica je odlučila prihvatiti duha te ga čak i potpisuje na raznim čestitkama. – I dalje ne želim biti sama s njim u kući jer me strah, no uspjela sam ga prihvatiti kao člana porodice – kaže Karen te dodaje kako Malcolm jako voli komunicirati s ljudima i gostima kuha – čaj?!.