Popularni Gandalf o seksualnim skandalima u Holivudu: “Neke glumice bukvalno nude seks za ulogu, pa kasnije glume žrtvu”

Glumac McKellen je još 1998. priznao javnosti da je homoseksualac, a sada je osudio kolegu Spaceyja jer je optužbu za seks s maloljetnikom povezao sa svojom seksualnošću

Nadam se da prolazimo kroz trenutak u istoriji u kojem će se potpuno izbaciti takvo predatorsko ponašanje. Mislim da je dobro sve što se događa, ali postoje ljudi koji iskorištavaju situaciju i lažno optužuju druge, rekao je pozorišni  i filmski glumac Ian McKellen (78). Ian, široj publici najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Gandalfa u sagi ‘Gospodar prstenova’, kaže da je bitno da žrtve progovore o svojim napadačima, iako im je to teško.

Ali, McKellen tvrdi da, prema njegovom iskustvu, glumice katkad same nude seksualne usluge redateljima u zamjenu za ulogu.

– Kada sam počeo glumiti ranih šezdesetih godina, režiser jednog pozorišta pokazao mi je fotografije glumica koje se prijavljuju na audicije. Na dnu fotografija, neke glumice napisale su doslovno da nude seks za ulogu – ispričao je glumac. Dodao je kako su neke od tih žena sebe kasnije proglasile žrtvama. Glumac, koji je još 1998. obznanio da je homoseksualac, osudio je način na koji je njegov kolega Kevin Spacey (58) progovorio o svojoj seksualnosti.

– Okolnosti pod kojima je to učinio su grozne jer je optužbu za seks s maloljetnikom povezao sa svojom seksualnošću – rekao je.

Glumac Anthony Rapp (46) je Spaceyja optužio da ga je silovao kada je bio maloljetan. Kevina je optužio i britanski konobar koji je tvrdio da mu je oskarovac pokazao spolovilo.