Popularna tehnika gatanja: Kako sa grahom otkriti budućnost

Iako je gatanje pomoću graha nekada u narodu bilo najpopularnije, danas su ga zasjenili astrologija i tarot. Jednostavan način često zna biti najbolji. Uzmite 42 zrna graha, pročitajte ove upute i otkrijte svoju budućnost.

potreba zrna graha za proricanje budućnosti, bio je nekad vrlo popularan način gatanja. Sam postupak je vrlo jednostavan, pa ćete ga lako savladati. A od rekvizita, sve što vam je potrebno je grah. Koji svaka kuća već ima. Tako da, možete početi odmah.

 Postupak

Uzmite 42 zrna graha. Izdvojite jedno zrno i postavite ga na vrh stola. Nije sasvim jasno zašto se uzima jedno zrno više kada se samo bacanje izvodi isključivo sa četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvijek učestvuje u miješanju, ali se odvaja prije bacanja. Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite u nju da huknete, puhnete. Neki to i čine. Za to vrijeme intenzivno mislite na određenu želju, problem ili situaciju čiji ishod želite da saznate. Zatim pasulj spuštate na sto ili na neku ravnu površinu i nasumice ga dijelite na tri gomilice, prvo desnu, pa srednju, a ono što vam ostane predstavlja treću gomilicu.

Iz svake hrpe odvajajte po 4 zrna dok vam ne ostane grupa od 4 ili manje zrna. Ako neka hrpa odmah na početku sadrži 4 ili manje zrna, ostavite je takvu kakva jeste.

Dakle, sada imate 3 grupe, a usvakoj je 4 ili manje zrna. Složite te grupe jednu do druge. To je prvi red križaljke za gatanje iz koje čitamo sudbinu. Sva ostala zrna koja niste stavili u križaljku za gatanje, opet pomiješajte u jednu hrpu.

Kao na početku bacanja graha, opet razdijelite hrpu u tri hrpice bilo koje veličine. Opet iz svake hrpe odvajajte po 4 zrna, kao prvi put.

Opet će vam na kraju ostati tri grupe s jednim, dva, tri ili četiri zrna graha. Složite ih u križaljku za gatanje u drugi red, tačno ispod prvog reda koji ste već složili. Sva ostala zrna koja niste stavili u križaljku za gatanje opet pomiješajte u jednu hrpu.

Zatim ponovite postupak kao na početku gatanja: opet razdijelite hrpu u tri hrpice bilo koje veličine.  Opet iz svake hrpe odvajajte po 4 zrna.

Opet će vam na kraju ostati tri hrpice s jednim, dva, tri ili četiri zrna graha. Složite ih u križaljku za gatanje u treći red, tačno ispod prvog i drugog reda koje ste već složili.

Dakle, ako ste sve napravili kako treba, dobili ste tri reda, svaki s tri hrpice, a svaka hrpica ima 4 zrna ili manje. Ta se križaljka od tri reda zove FORMACIJA. Kao što vidite, formacija ima devet hrpica.

Još su vam ostale hrpice od po 4 zrna koje ste odvajali zadnji put. Stavite ih pod formacije.

 Tumačenje formacije

Hrpica od 4 zrna zove se četvorka, hrpica od 3 trojka, hrpica od 2 dvojka, a hrpica od 1 je jedinica.

ČETVORKE

Četvorke označavaju pogodnosti, dobitak, novac, ispunjenost. Izbrojte koliko ih imate u formaciji i ispod nje, a zatim ovdje pročitajte objašnjenje. Ako u formaciji imate samo jednu četvorku, za vas vrijedi objašnjenje pod brojem jedan, a to znači da je vaša budućnost povezana s nekim djetetom. Ili, na primjer ako u formaciji imate tri četvorke, dobit ćete neku službenu obavijest.

1 – dijete

2 – porodica

3 – službena vijest

4 – društvo

5 – neko će vas slijediti

6 – ženska bol na srcu

7 –  zadovoljstvo

8 – muško društvo

9 – čeka vas velika sreća – dalje se ne gleda!!! (ne morate brojiti ostale hrpice niti više tumačiti)

TROJKE

Trojke označavaju ljubav. Izbrojite koliko hrpica po tri zrna graha imate u formaciji, a zatim ovdje pročitajte šta to znači.

1 – dar i ljubav

2 – veselje

3 – novac

4 – pismo

5 – brzi preokret

6 – velika ljubav

7 – velika nesreća

8 – nesretan put

DVOJKE

Dvojke označavaju korake, to jest, pokret. Izbrojite koliko hrpica po dva zrna graha imate u formaciji, a zatim ovdje pročitajte šta to znači.

1 – sastanak

2 – povratak, pokret

3 – sreća u kući

4 – strana vijest

5 – briga za put

6 – dug put

7 – kratak put, brz povratak

8 – nesretan put

JEDINICE

Jedinice označavaju gubitke. Izbrojite koliko ih imate u formaciji a zatim ovdje pročitajte šta to znači:

1 – glas

2 – briga

3 – jad i svađa

4 – gubitak

5 – bolest

6 – susret

7 – velika nesreća

Posebna značenja

Zadovoljstvo = neparni brojevi od graha u svakoj kućici na desnoj strani

Inspiracija = jedan grah u svakoj kućici na desnoj strani

Sreća = tri graha u svakoj kućici sa desne strane

(Sretan ishod , ako se borite / zalažete ) = ako ima ukupan broj graha na desnoj gomilici  7, 9 ili (najbolje od svih) 12

Harmonija  = neparni brojevi od graha u svakoj gomilici u sredini

Napredak / Putovanje) = jedan grah u svakoj gomilici u sredini

Radost = tri graha u svakoj gomilici u sredini

Vijesti dolaze = jednak broj graha u svakoj kućici bilo koje dijagonale

Stanje (partnerstvo) = suma jednaka u obje dijagonale

Posebno sretna jeste kombinacija kad na dnu, odnosno ostatak gomilica, ostane 9 četvorki. To označava sve najbolje. Tada se savjetuje da se grah pokrije crvenom krpom i da će se sve želje ispuniti.

Grah i smrt najavljuje

Posebno nesretna kombinacija je 8 četvorki, tretira se kao kahar to jest veći problemi pa čak i smrt. Naročito je loše prati li osam četvorki i kombinacija 444 koja ukazuje na ozbiljne finansijske probleme ili nemogućnost održavanja neke veze ili braka.

Neke od kombinacija:

3  3  3

2  3  3

2  3  2

Tajna čežnja za nekim. Ljubav će biti uzvraćena

3  1   3

4  2   3

3  3   3

Sretan period zadovoljstva, sreće, zdravlja i materijalnog blagostanja

Nepovoljni znaci:

Ako u svakoj gomilici padne po 1 ili 2 zrna

Ako se na čelu ili srcu (prvi i drugi red ) pojave ukupno 6 ili manje zrna

Ako se na srcu (drugi red) pojave 3 ili 4 zrna

Ako se na pragu (donjem redu ) pojave 3 ili 4 zrna

 

(aura.ba)