Popularna Nessie se vratila kući: Legendarno čudovište iz Loch Nessa ponovo viđeno nakon devet mjeseci?

Prošlo je skoro devet mjeseci otkada je iko zadnji put ugledao Nessie, mitološko stvorenje za koje se vjeruje da već stotinama godina živi u dubinama škotskog jezera Loch Ness.

U zadnjih sedamdeset godina, brojni svjetski istraživači i naučnici uložili su velika sredstva i potrošili milione dolara na najmoderniju tehnologiju poput sonara, ne bi li se konačno riješila misterija čudovišta iz jezera, ali bez konačnog rezultata.

Ipak, na Internetu se nedavno pojavio video koji je mnoge naveo da povjeruju da se Nessie vratila kući, i ponovo zaintrigirala maštu lokalnom stanovništvu i istraživačima paranormalnog koji su brže bolje okupirali obližnje plaže naoružani brodovima i dvogledima u nadi da će ugledati ovo legendarno stvorenje.

Video koji prikazuje navodno čudovište kako prolazi ispred nadolazećeg broda da bi nekoliko trenutaka kasnije nestala ispod površine jezera, za samo dva dana prikupio je preko 15.000 pregleda na YouTubeu.

Tridesetpetogodišnji Rob iz Sjevernog Velsa koji je snimio video i uspio napraviti nekoliko fotografija za lokalne medije je izjavio sljedeće:

  • Vozio sam putem koji se nalazi iznad jezera, i krajičkom oka sam ugledao kako se nešto kreće na površini jezera. Zaustavio sam se i odmah sam pomislio da se radi o našoj Nessie, pa sam brzo izvadio mobitel i snimio stvorenje.

Lokalno stanovništvo sa oduševljenjem je dočekalo vijest o novim viđenju njihovog najdražeg čudovišta, koje nastavlja intrigirati javnost svojim pojavama.

A da li se na snimku zaista nalazi legendarno čudovište, prosudite sami: